Sertai dan Bantuan

Cara untuk menyertai Tone Excel dan bantuan.

Cara untuk join bisnes simkad Tone Excel hanyalah anda membeli simkad ini terlebih dulu.

Harga sekeping simkad ini adalah RM100, dimana didalamnya sudah ada kredit sebanyak RM 30, data internet sebanyak 1.5Gb (sebagai promosi ketika ini), sebuah buku panduan pengguna dan sebuah buku promosi.

Simkad Tone Excel

Terdapat 2 cara untuk anda membeli simkad Tone Excel ini.

1. Anda boleh call saya dahulu, nanti saya bagi no akaun bank saya. Anda bank in dalam akaun saya, nanti saya akan poskan.
Nama:RASLAM BIN RAJANEH,
Phone No:0138577763
IDP:296651

2. Anda juga boleh membuat pembelian secara pos dan pembayaran melalui bank akaun dibawah ini. Harga sekeping adalah RM100

Selepas itu whatsapp/sms kan maklumat seperti Nama/Alamat Penghantaran/Jumlah duit yg dimasukkan ke no. Abang Ishak 010-517-3358.

Penghantaran akan dibuat menggunakan pos laju dan anda akan diberikan maklumbalas tentang no tracking pos laju anda. Untuk sebarang pertanyaan tentang penghantaran simkad anda sila hubungi Abang Ishak 010-517-3358

Saya nasihatkan kepada anda, kalau boleh jangan beli sekeping. Kalau sekeping, anda terus register untuk diri sendiri, lepas itu anda sudah tiada kad untuk didagangkan kepada orang lain. Katalah, anda balik rumah, cerita kepada isteri dan isteri pun berminat nak guna simkad ini, apa yang anda nak jual kalau tiada simkad extra? Belilah sekurang2nya 3 keping, 1 untuk diri sendiri, 2 untuk rolling. Kalau 2 tu dah habis, beli lagi 2 keping. Sentiasa standby 2 keping dalam poket. Bila sembang kat tempat kerja pasal kelebihan simkad ini boleh buat duit, tiba2 kawan pun nak beli sekeping, kan mudah jika kita sudah ada standby dalam poket. Boleh terus jual.

Jangan buka kedai goreng pisang, letak banner besar2 kedai goreng pisang, bila orang datang nak beli goreng pisang 2 ringgit, kita kata, pisang belum ada lagi, baru nak tanam. Tak jadi macam tu.


Bila dah dapat simkad, apa perlu dilakukan?
Bila anda sudah dapat simkad, anda perlu daftar dan aktifkan simkad ini terlebih dahulu. Simkad yang anda dapat tu, belum boleh digunakan lagi dan nombor pun tiada lagi.

Jadi untuk aktif dan daftarkan simkad ini, anda gunakanlah mana2 handphone yang lain dahulu, hantarkan maklumat ke Pusat Pengaktifan dan Pendaftaran Simkad Tone Excel yang dipanggil DEC. (whatsapp 010-5335-793 atau sms 014 -705-7769). Ingat!, maklumat ini perlu dihantar menggunakan handphone yang lain, kerana simkad baru anda ini belum boleh digunakan lagi. Seeloknya anda savekan nombor yang saya berikan tadi, letaklah nama DEC, kerana anda akan berulang2 kali menggunakan nombor tersebut dimasa akan datang.

Maklumat yang perlu dihantar adalah:

Formatnya seperti ini:
ad Nama No.S/N No.Puk IC AlamatPenuh no.idp

Contoh whatsapp atau sms yang perlu dihantar:
ad ali bin abu 0080123543 98032345 701012016193 no.2 jalan pinang sebatang, 46000 petaling jaya idp296651

Selepas itu, dalam masa 15 minit anda akan mendapat maklum balas daripada DEC memberitahu no. telefon simkad baru anda dan juga anda akan diberikan no id sendiri. Mana tahu kemudian hari anda juga ingin mendapat untung dengan menjadi pengedar simkad Tone Excel ini.

Sekiranya anda ingin DEC mendaftarkan terus no. akaun bank anda kedalam sistem supaya mudah untuk Tone Excel membayar komisyen kepada anda atau jika anda ingin terus mengekalkan nombor lama, anda hanya perlu tambahkan maklumat bank seperti nama bank dan no akaun bank, nama talian lama dan nombor lama, anda hanya perlu sambung sahaja dihujung whassapp/sms anda tadi, sebelum idp.

Contoh whatsapp atau sms yang perlu dihantar:
ad ali bin abu 0080123543 98032345 701012016193 no.2 jalan pinang sebatang, 46000 petaling jaya maybank 162526067564 maxis 012-235238691 idp296651

Contoh simkad tone excel:
Simkad Tone Excel


Bagaimana mengekalkan nombor lama?

Untuk mengekalkan no lama, anda perlu memohon dengan menghantar maklumat sekali lagi ke pusat pengaktifan/pendaftaran simkad Tone Excel. DEC(whatsapp 010 5335 793 atau sms 014 705 7769).

Maklumat yang perlu dihantar adalah:

Formatnya seperti ini:
pt Nama No.S/N No.Puk IC Alamat TalianLama NomborLama

Contoh whatsapp atau sms yang perlu dihantar:
pt ali bin abu 0080123543 98032345 701012016193 no.2 jalan pinang sebatang, 46000 petaling jaya maxis 0179876543

Biasanya syarikat telefon lama anda akan menghantar maklum balas dengan menghantar sms bertanya betulkan anda ingin menamatkan perkhidmatan dan berpindah ke talian lain, pastikan anda jawab dengan betul, jika tidak syarikat telefon lama anda akan menolak permohonan ini, dan anda kena hantar semula maklumat ke DEC.

Proses ini biasanya akan mengambil masa 48 jam untuk pertukaran dari nombor baru yang diberikan tadi kepada nombor lama anda. Jika permohonan ini berjaya, simkad lama anda sudah tidak boleh digunakan lagi, dan simkad Tone Excel baru anda sudah bertukar dan menggunakan nombor lama anda.

Bilakah saya perlu menghantar maklumat ini jika saya ingin mengekalkan nombor yang ada sekarang?
Bila-bila masa setelah anda aktifkan simkad Tone Excel ini, on the spot boleh, selepas seminggu pun boleh, selepas setahun pun boleh.

Tadi diberitahu semua komisyen akan dimasukkan kedalam bank akaun saya jika saya sudah dapat komisyen, bagaimana Tone Excel tahu bank akaun saya?

Anda perlu memasuk maklumat bank anda didalam internet website Tone Excel.
Caranya:

Simkad Tone Excel

Macamana saya nak dapat bantuan teknikal jika saya ada masalah dengan simkad baru ini?
Anda terus call ke 0105000969 (Pusat Khidmat Pelanggan Tone Excel)

Macamana saya nak dapat bantuan jika saya ada masalah dengan pendaftaran?
Anda terus call ke 0111-508-1515 (DEC)

Macamana jika saya ada soalan-soalan lagi yang mungkin saya tak faham?
Anda boleh bertanya saya, melalui call, sms atau whatsapp, kerana saya sebagai penjual simkad kepada anda, jika saya tahu, saya akan menjawab soalan anda.
Nama saya: RASLAM BIN RAJANEH
No telefon saya: 0138577763

Adakah group whatsapp yang boleh saya join untuk sentiasa mendapatkan ilmu Tone Excel?
Ada anda hanya perlu whatsapp kepada saya dengan memberikan no. id anda, beritahu yang anda ingin join group whatsapp.

Adakah Group facebook yang saya boleh sertai untuk sentiasa mendapatkan ilmu Tone Excel?
Ada, ada boleh join group facebook ini.
Group facebook Perkembangan Terkini Tone Excel

dan juga group ini,
Group facebook Soal Jawab Tone Excel

Adakah Page facebook yang saya boleh sertai untuk sentiasa mendapatkan ilmu Tone Excel?
Ada, ada boleh LIKE Page facebook ini.
Page: Belajar Untuk Berjaya

Adakah saya boleh menerima email2 untuk sentiasa mendapatkan ilmu-ilmu Tone Excel?
Ada, anda hanya perlu (Subcribe) masukkan email di bahagian bawah ini sahaja.

Webreplika ini atas karangan Mazelan Abas, dan dibawakan kepada anda oleh:
RASLAM BIN RAJANEH
0138577763 (whatsapp/wechat/sms/call)™
Member IDP: 296651

Saya ingin berjaya bersama-sama ANDA dalam Tone Excel ini. Hubungi saya segera.

Kembali ke Muka Utama.