Website ini dibawakan oleh  haryadi bin sikki  Tel:0107871986 
| Home | BeliKad | Daftar | Soal/Jawab | Hubungi | Juara | Testimonial | Berita | Barangan | List Agen | Upgrade | Video | Login |
Tone Excel : Bisnes Prepaid Program menjana pendapatan secara sambilan

Adakah anda pengguna telefon bimbit?
Mungkin anda jawab YA.

Ingin tak saya tunjukkan satu bisnes, yang produk utamanya adalah simkad prepaid telefon, dan jika anda mempromosikan kepada orang lain, setiap kali mereka topup atau tambah nilai dimana sekali pun, anda akan dapat duit yang akan dimasukkan kedalam akaun bank anda setiap 21 hb.

Lagi ramai orang/pengguna yang anda promosikan lagi banyak duit yang anda akan perolehi. Malah pelanggan anda akan topup selalu, sampai bila2, maknanya selalulah anda dapat duit dan sampai bila2 anda akan dapat duit, selagi mereka menggunakan simkad tersebut.

Ini contoh2 komisyen yang diperolehi oleh salah seorang rakan kami, cuba lihat tu, tiap2 bulan beliau menerima komisyen dari Tone Excel sehingga kehari ini.



Saya cadangkan anda lihat video ini terlebih dahulu:


p/s: (Disebabkan video ini agak lama, terdapat beberapa data yang masih menggunakan maklumat lama,
seperti harga simkad sekarang sudah menjadi RM90, calling rate sudah menjadi 28 sen/min)


Sebelum anda pergi lebih jauh lagi, cuba anda dengar pendapat rakan2 kita yang telah menggunakan simkad Tone Excel ini, berapa lama sudah mereka menggunakan simkad Tone Excel ini, berapakah pendapatan bulan yang telah mereka perolehi setiap bulan dengan hanya mempromosikan simkad Tone Excel ini.

Anda boleh klik mana2 satu testimoni dibawah ini:

https://www.youtube.com/watch?v=TVpF3NxHVS4
https://www.youtube.com/watch?v=3WZH5zv6T6A
https://www.youtube.com/watch?v=heCKNjvKYRo
https://www.youtube.com/watch?v=o8jk-pfCwF4
https://www.youtube.com/watch?v=22gDkNKksk4
https://www.youtube.com/watch?v=NSbtC555PUk
https://www.youtube.com/watch?v=KOjBrft1Wg8
https://www.youtube.com/watch?v=W3v_G1Hl9Sc
https://www.youtube.com/watch?v=WBfRPVdfOow
https://www.youtube.com/watch?v=kt2lHdLY3Ow
https://www.youtube.com/watch?v=p0Q0thJiDf8
https://www.youtube.com/watch?v=42YsB9zzN40
https://www.youtube.com/watch?v=dFFtpbZh4WM
https://www.youtube.com/watch?v=kYYwhl1BDBE
https://www.youtube.com/watch?v=-q2S4JdUarg
https://www.youtube.com/watch?v=DGKyy2Ihczc
https://www.youtube.com/watch?v=zibyYls4UI8
https://www.youtube.com/watch?v=I9QpYSDH_5Y
https://www.youtube.com/watch?v=inVR45mJtdE
https://www.youtube.com/watch?v=TkFYA8XDjBQ
https://www.youtube.com/watch?v=1y_bh54BWaE
https://www.youtube.com/watch?v=sHubVMgFU_I
https://www.youtube.com/watch?v=VTUNwbeC6p8
https://www.youtube.com/watch?v=5Tug0-9yo7Y

Atau pun anda boleh lihat disini:
https://www.facebook.com/groups/653245058097494/


Jadi, kalau simkad tersebut boleh membantu menyelesaikan masalah kewangan mereka, mengapa ia tidak untuk ANDA.

Kalau mereka pakai telefon, anda juga pakai telefon. Kalau mereka boleh kaya kerana buat bisnes telefon ini, mustahil anda tidak boleh.

Jangan tunggu lagi, dapatkan simkad ini dengan SEGERA.
Klik DISINI.

Maklumat Asas Mengenai Simkad ToneExcel.

* Harga sekeping Simkad ToneExcel ini adalah RM90 (didalamnya terdapat topup RM30)

* Talian yang digunakan adalah talian TuneTalk
(Dimilik oleh TuneGroup dan juga Celcom)

* Kadar panggilan seminit adalah 28 sen, SMS 10 sen.

* Untuk data pakage, RM42 sebulan (1 Gb) - Utk penerangan lanjut tentang data pakage ini boleh hubungi 010-5333 969

Contoh Simkad

Penerangan lanjut kelebihan sebagai pengguna simkad ToneExcel.


Dimana ada jual topup, disitu ada jual topup TuneTalk.
Topup untuk prepaid TuneTalk ini, ada dijual di seluruh Malaysia. Kalau tak percaya, anda boleh pergi ke mana-mana kedai yang menjual topup berhampiran rumah anda, atau 7eleven, atau station minyak dan tanya samada mereka ada jual topup TuneTalk atau tidak. Jangan tanya Topup ToneExcel, tanya topup TuneTalk. Kalau sesiapa yang tahu internet dan ada maybank2u atau cimb click, cuba topup melalui online, tengok ada ke tidak topup tunetalk. Kalau ada, habis cerita. Kalau anda pengguna cimbclick atau paypal, anda boleh buat autotopup.

Topup tunetalk ada dijual di mana-mana diseluruh Malaysia. Anda boleh topup RM3, RM5, RM10, RM50, RM80, RM100 atau RM300. Senang kata, apa jua nilai yang ingin anda topup, ada dijual di luar sana.

Tapi kalau nak topup, beli kat kedai ke atau secara online, saya cadangkan anda topup RM30 atau RM50, sebab kalau topup RM30, anda akan dapat RM40 (maksudnya mereka beri extra RM10), kalau topup RM50 anda akan dapat RM70
(maksudnya mereka beri extra RM20).

Terdapat 2 jenis duit/komisyen yang anda akan perolehi sekiranya menjadi pengedar simkad ToneExcel iaitu:

i. FastTrack Bonus

Jika anda berjaya menjual kepada seorang pelanggan, anda akan mendapat upah sebanyak RM20 yang dibayar oleh ToneExcel ke dalam akaun bank anda.

Itu kalau seorang, kalau anda jual kepada 10 orang, anda akan dapat RM200. Kalau anda jual kepada 100 orang, anda akan dapat RM2,000. Kalau anda boleh jual kepada 1000 orang, anda akan dapat RM20,000.00.

Setiap seorang yang anda sendiri taja, anda akan diberikan komisyen RM20 dan anda boleh taja seberapa ramai yang anda suka, tiada limit.

Bonus akan dimasukkan kedalam bank anda dua kali sebulan. Contohnya,  jika anda menaja dari 1-15hb, bonus akan dibayar pada hujung bulan. Jika anda menaja dari 16-31hb, bonus akan dibayar terus ke dalam akaun bank anda pada 12hb berikutnya. Setiap pembayaran bonus akan ditolak RM3 untuk kos pengurusan. Itu adalah keuntungan pertama sebagai agen penjual simkad ini.

ii. Komisyen Topup

Keuntungan kedua, ada lagi yang lebih baik dari fast track bonus, anda bukan sahaja mendapat keuntungan RM20 seorang, tetapi setiap kali mereka topup, anda dapat lagi komisyen sehingga 6%.

Jangan lupa, mereka boleh topup di mana-mana kedai sekali pun, seolah-olah semua kedai di seluruh Malaysia tersebut jadi kedai anda. Bukannya mereka topup dengan anda. Mereka tak perlu jumpa anda kerana anda bukan penjual topup. Tetapi, setiap kali mereka topup di kedai, anda akan dapat komisyen di rumah. He he he, ini namanya duduk rumah dapat duit. Seolah-olah keseluruhan kedai yang menjual topup handphone di Malaysia ini adalah kedai milik anda. Setiap pelanggan anda boleh topup di mana-mana, ToneExcel akan mengambil komisyen tersebut dan secara automatik komisyen tersebut dimasukkan terus kedalam bank anda setiap 21hb. Dah kira macam gaji kedua atau pun pencen. Bukankah itu sangat hebat!

Anda bayangkan, jika pelanggan anda tadi guna simkad tersebut selama 10 tahun, maka selama itulah anda akan dapat komisyen topup daripadanya setiap bulan. Lagi satu, agak2 berapa lama kita akan pakai handphone, ramai yang kata, kita pakai handphone sampai mati tuan.

Cuba lihat contoh dibawah ini:
 


Katakanlah, sekiranya anda (U) dapat menjual simkad kepada 3 orang sahaja, (anda boleh menjual seberapa ramai yang anda mampu, bukan 3 sahaja) A,B dan C, ia dipanggil Level-1. Pertama anda akan mendapat Fast track bonus sebanyak RM20x3=RM60.

Komisyen topup pula, setiap kali ABC topup anda akan mendapat 6%. Contohnya, jika A topup di kedai sebanyak RM10, anda duduk dirumah dapat 60 sen.

Sekiranya A dapat menjual  simkad tersebut kepada 5 orang, D,E,F,G dan H, ia dipangil Level-2. Jika D topup sebanyak RM10 sahaja di kedai, A akan dapat 60 sen, anda tak pasal-pasal dapat 30 sen, sedangkan anda sendiri tak kenal siapa D. Siapa sahaja di Level-2 anda topup, anda akan dapat 3%.

Sekiranya G menjual simcard kepada 3 orang sahaja, K,L dan M, ia dipanggil Level-3. Jika M topup RM10 di kedai, G akan dapat 60 sen, A akan dapat 30 sen, anda tak pasal-pasal dapat RM1.10. Sebab, sesiapa sahaja di Level-3 anda topup, anda akan dapat 11%.

Jangan tanya saya kenapa Level-3 dapat lebih besar sehingga 11%. Itu strategi syarikat. Kita tak perlu ambil tahu. Tetapi yang lebih penting, ToneExcel tidak pernah menipu kita dari segi pembayaran komisyen selama 4 tahun kewujudan mereka.

Anda akan dapat komisyen hingga ke Level-3 sahaja, tetapi setiap level adalah infinity. Maksudnya di Level-1, anda boleh menaja seberapa ramai yang anda mampu. Saya sendiri hanya ada 400 orang di Level-1, itu pun saya menaja selama 2 tahun. Level-2 dan level-3 tak tahu berapa ramai. Itu pun dah boleh merasa total komisyen lebih RM200,000 tiap-tiap bulan. Siapa nak bagi tuan, 2 tahun kerja penat-penat menaja sehingga 400 orang, lepas tu, kita relaks sahaja menerima komisyen setiap bulan, kerana setiap bulan orang topup. Mana ada kerja, kalau kita berhenti majikan nak teruskan bayar gaji. Dan juga, jika kita meninggal dunia, komisyen ini juga akan tetap terus dibayar kepada waris kita, selagi ada orang topup handphone mereka. (Ada ke orang tak topup handphone mereka?).

Soalannya, adakah ia sangat berbaloi? Jawapannya sangat2 berbaloi, kerana ia mengubah terus kehidupan kami sekeluarga. Daripada hidup dibelengu hutang, sekarang tiada hutang langsung. Dulu hidup pergi kerja pagi, balik petang, dapat gaji bayar hutang, sekarang tak payah kerja, tak payah berhutang lagi. Kalau itulah nilai yang akan kita perolehi, anda pilih nak kerja 2 tahun atau 200 tahun, umur pun tak sampai banyak tu.

Syarat untuk mendapat komisyen topup sebanyak 6%, 3% dan 11% adalah, anda sendiri sebagai pengguna hendaklah top up lebih besar daripada RM20 setiap bulan. Jika anda top up kurang daripada RM20, anda tidak layak untuk mendapat komisyen topup pada bulan tersebut. Maksudnya di sini, sekiranya anda sudah ada downline, apabila mereka to up, anda tidak akan dapat apa-apa komisyen pada bulan tersebut. Tapi jika bulan depannya ada topup sendiri topup lebih dari RM20 sebulan, maka komsiyen akan dimasukkan kedalam bank anda untuk bulan tersebut.

Sekiranya anda sendiri topup lebih daripada RM60, peratusan komisyen top up anda juga akan berubah. Bukan lagi 6%, 3%, 11% tetapi ia menjadi 10%, 3%, 13%. Iaitu Level-1 menjadi 10%, Level-2 tetap 3% dan Level-3 menjadi 13%. Banyak tu....

Komisyen-komisyen ini akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda setiap 21hb bulan berikutnya. Asalkan komisyen tersebut melebihi RM30, ToneExcel akan tranfer  ke akaun anda, jika tak cukup, mereka akan simpan dan dibawa ke bulan hadapannya.

Lihat satu contoh di sini:
Apa akan terjadi jika anda berjaya menaja 10 orang di Level-1, dan Level-1 anda juga berjaya menaja 10 orang setiap seorang di Level-2 dan Level-2 anda juga berjaya menaja 10 orang setiap seorang di Level-3. Anggapkan setiap seorang to up RM50 setiap bulan. (Saya ambil contoh RM50 ini bukan apa, memanglah syarat minima topup RM20, tetapi jangan lupa syarat minima untuk kelayakkan insuran adalah RM50, jadi senang kita ambil contoh RM50, bonus layak, insuran pun layak).

Level-1     10 x RM50 x 6% = RM30
Level-2     10 x 10 x RM50 x 3% = RM150
Level-3     10 x 10 x 10 x RM50 x 11% = RM5500
Total RM 5680

Bulan tersebut anda akan mendapat RM5680. Siapa nak bagi... tak cukup ke kalau sebanyak itu dapat duit sampingan untuk tambahkan gaji kita, saya rasa dalam hati kita ramai yg kata, banyak tu. Tapi yang penting, agak-agaknya lah, bulan depan mereka akan topup lagi tak? Jawapannya pasti YA. Dan ini bermakna, bulan depannya anda akan dapat komisyen lagi, itulah yang akan terjadi kepada saya setiap bulan. Tiap-tiap bulan dapat komisyen. Kerja sekali, komisyen berkali-kali.

Cara ToneExcel Membayar Komisyen Terus KeAkaun ANDA.

Maklumat Pembayaran Komisyen di Program ToneExcel:

1. FastTrack Bonus: Setiap seorang yang anda sendiri taja, anda akan diberikan bonus RM20 dan anda boleh taja seberapa ramai yang anda suka, tiada limit. Jika anda menaja dari 1-15hb, bonus akan dibayar pada hujung bulan, jika anda menaja dari 16-31hb, bonus akan dibayar pada 11hb berikutnya. Setiap pembayaran bonus akan di tolak RM3 untuk kos pengurusan.

2. Komisyen Top-up: Setiap orang yang anda taja sendiri, dipanggil Level-1, dan sesiapa yang ditaja oleh Level-1 dipanggil Level-2, begitulah seterusnya. ToneExcel membayar komisyen setiap kali mereka topup sehingga Level-3 dan setiap level adalah infinity. Komisyen topup dari 1-31hb akan dibayar pada 21hb berikutnya. Setiap pembayaran bonus akan di tolak RM3 untuk kos pengurusan.

Komisyen yang dibayar kedalam akaun bank anda adalah:
(Jika kita sendiri top-up dari RM20-RM59)
Level-1 sebanyak 6%
Level-2 sebanyak 3%
Level-3 sebanyak 11%

(Jika kita sendiri top-up dari RM60 dan keatas)
Level-1 sebanyak 10%
Level-2 sebanyak 3%
Level-3 sebanyak 13%

Cara terbaik untuk faham adalah dengan melihat video dibawah ini.


MASA untuk bertindak - BERTINDAK SEKARANG.

Jadilah pengguna Simkad ToneExcel sekarang!
Simkad yang membantu menjimatkan duit anda
Simkad yang memberi duit sampingan kepada anda.

Hubungi saya jika anda masih mempunyai apa2 pertanyaan. Anda boleh:

1. Telefon saya terus dan bertanya apa jua soalan mengenai ToneExcel ini.
Nama saya:haryadi bin sikki
No tel saya:0107871986
No IDP saya:M91-M-36787



Peringatan: Untuk menghormati sahabat-sahabat yang menggengerak program ToneExcel ini, saya tidak membenarkan iklan-iklan yang menawarkan produk yang sama diruangan chatting ini, seperti Clixster, E-NumX, TonePlus, XoX dan yang sewaktu dengannya. Sekiranya ada yang terlajak memasukinya, saya akan tolong deletekan. Kerjasama semua amat saya hargai.

Untuk panduan, rujukkan dan pertanyaan.
HQ ToneExcel
Nama: Nurul atau Firdaus. Tel:
010-5000 969 atau 010 5333 969 atau 010 772 7587 atau 03-90543809
Fax: 03-90540278

Email: info@toneexcel.com
Waktu Bekerja: Isnin hingg Jumaat Jam: 9 pg - 6 ptg
Alamat: B-2-8 & B-3-8, Jalan 3/149/E, Taman Sri Indah,cBangunan Endah Promenade,cBandar Baru Sri Petaling, 57000 Sri Petaling, Kuala Lumpur.
Berkenaan:
Masalah komisyen dan bonus - simkad tidak boleh digunakan - status keahlian - simkad dah expired atau belum -  kegagalan port in - lupa passord website mahu reset semula.
Mengenai web replika dari HQ.
TuneTalk Customer Care
Tel: 010-500 1333

Waktu Bekerja: Isnin hingg Jumaat Jam: 9 pg - 10 mlm
Berkenaan:
1. PUK number
2. kelayakkan insurance
3. Redeem point
4. Masalah teknikal tentang line
Nama:  Abang Ishak Tel: 010-517 3358 atau 010-525 0856
Email: 
toneexceldotbiz@gmail.com
Berkenaan:
1. Masalah penghataran barangan seperti simkad, buku t-shirt dll.
2. Pembetulan pendaftaran seperti tersalah IC.
3. Kehilangan SIMKAD dan penggantian.
Nama:  Data Entry Center
Email:  toneexceldotbiz2@gmail.com
No untuk hantar SMS pendaftaran adalah 014-705 7769
No untuk bercakap dengan DEC adalah:
01115081515
01115091515
01115121515
01115131515
01115141515
Waktu menghubungi DEC:
Setiap Hari.
10 pagi - 11 malam
Waktu hantar SMS pendaftaran: Bila-bila masa sahaja.
Berkenaan:
Selepas 1 jam, sekiranya anda tidak dapat reply SMS, anda boleh menghubungi DEC untuk check status pendaftaran anda.


Bilik bersembang dengan rakan-rakan, anda boleh tanyakan apa jua soalan disini.

 
Mulakan bertindak hari ini.
Dapatkan SIMKAD ToneExcel - Jimat dan Menguntungkan

Langkah 1: Dapatkan SIMKAD ToneExcel ini
Pertama sekali, untuk menyertai program ini, anda perlu mendapatkan simkad ToneExcel terlebih dahulu. Untuk mendapatkan simkad tersebut sila KLIK DISINI

Langkah 2: Cara SMS untuk DAFTAR di Tone Excel.
Apabila anda sudah mendapat simkad ini, anda perlu daftar simkad anda supaya dapat ID dan dapat nombor TuneTalk. KLIK DISINI

Selepas anda mendapat ID dan nombor, maka
Tahniah!
Anda telah menjadi pengguna simkad ToneExcel dan anda sudah boleh mempromosikan kepada orang lain.
Dibawah ini ada beberapa langkah pilihan yang saya amat galakkan untuk anda mengikutinya.



 Apa Yang Perlu Dilakukan Setelah Menjadi Pengguna Simkad ToneExcel ?

1. Dapatkan Web Promosi Utama.
Jika anda suka membuat promosi secara online, anda boleh dapatkan web replika dengan KLIK DISINI

2. Subscribe untuk mendapat perkembangan terkini.
Bahagian yang amat penting: Untuk sentiasa mendapat perkembangan terkini mengenai tunetalk dan toneexcel, pastikan anda berikan nama dan email di borang dibawah ini untuk saya sentiasa dapat memberikan maklumat tersebut terus kedalam email anda. Ramai yang tertinggal didalam perniagaan ToneExcel ini kerana terlupa untuk mengisikan nama dan email didalam borang dibawah ini. Dengan mengisi borang dibawah ini juga boleh menyebabkan downline anda mempu bergerak sendiri dan mampu berdikari, tanpa perlu bantuan anda menjaga mereka.

Name
Email
3. Sertai beberapa group facebook untuk membantu anda dari segala segi.
a. Sekiranya anda mempunyai masalah dalam mengembangkan bisnes ini, anda boleh bertanya apa jua soalan mengenai ToneExcel. Group ini hanya untuk ahli/pengguna ToneExcel sahaja. Klik Disini

b. Untuk mendapatkan perkembangan terkini di ToneExcel melalui facebook, join group ini. Klik Disini

c. Untuk mempromosikan website anda, anda juga boleh promotekan didalam group ini. Klik Disini
 

| Home | BeliKad | Daftar | Soal/Jawab | Hubungi | Juara | Testimonial | Berita | Barangan | List Agen | Upgrade | Video | Login |