Website ini dibawakan oleh  haryadi bin sikki  Tel:0107871986 
| Home | BeliKad | Daftar | Soal/Jawab | Hubungi | Juara | Testimonial | Berita | Barangan | List Agen | Upgrade | Video | Login |
Tone Excel : Bisnes Prepaid Program menjana pendapatan secara sambilan

1) Adakah anda pengguna telefon bimbit?
Mungkin anda jawab YA.

2) Apakah line yang anda gunakan?
Mungkin anda menjawab Jenama x, salah satu daripada mana-mana syarikat telekomunikasi di negara kita.

3) Apakah yang anda perolehi dengan menggunakan simkad Jenama X tersebut?
Mungkin anda menjawab, seperti biasa, saya boleh call in, call out, buat sms, suft internet, boleh whatsapp,viber dan macam2 lagi lah.

4) Berapa anggaran kos yang anda bayar setiap bulan untuk menggunakan handphone tersebut?
Mungkin anda jawab, lebih kurang RM50-RM150 setiap bulan.
Mungkin juga anda jawab lebih kurang RM100-RM300
setiap bulan.

5) Berapa lama anda sudah menggunakan handphone ini?
Mungkin anda jawab 5 tahun, 10 
tahun, mungkin 15 tahun.

6) Berapakah cas panggilan seminit dengan line Jenama X ini?
Mungkin anda jawab, kadang2 15 sen, kadang2 20 sen. Kalau kepada 10 kenalan rapat dalam 12 sen kut.

7) Berapakah purata cas semininit bagi penggunaan telefon anda dalam sebulan?
Mungkin anda jawab, tak berapa pasti.

8) Percayakah anda jika saya katakan purata cas seminit telefon anda adalah 36 sen seminit?
Mungkin anda jawab, Iya ke, tak pasti pula.

Disini saya kongsikan sebahagian daripada pemerhatian saya sebagai pengguna telefon bimbit, saya usahakan mengumpul sedikit data, jadi,  ia adalah pendapat peribadi dan ianya mungkin tepat dan mungkin tidak tepat.

* Tahukah anda?
*
Tahukah anda, jika anda bersembang dengan rakan2 selama 31 saat, dan tiba2 line anda terputus, anda akan di cas penuh, mungkin sebanyak 36 sen.

* Tahukah anda cas panggilan diwaktu puncak 
(8pagi-2pagi) jauh lebih mahal dari waktu tidak puncak (2pagi-8pagi)?

* Tahukah anda cas setiap minit jika anda topup RM10 jauh lebih mahal berbanding jika anda topup RM50?

* Tahukah anda panggilan kepada talian yang berlainan jauh lebih mahal berbanding panggilan ke talian yang sama?

* Tahukah anda jika anda topup RM10, biasanya dapat masa tamat tempoh dalam lingkungan 7 hari, katalah anda hanya menggunakan kredit sebanyak RM6, maka baki RM4 tidak boleh digunakan pada hari ke lapan, jika nak guna baki tersebut, anda perlu topup lagi, katalah anda topup RM10, maka baki anda adalah RM14, dapat 7 hari lagi. Tahukah anda yang cas panggilan seminit untuk menggunakan baki RM4 tadi adalah lebih 40 sen seminit?

*  Tahukah anda untuk sesetengah promosi panggilan murah, jika tidak digunakan pada tempoh tertentu, maka kredit tersebut akan hilang begitu sahaja?

* Tahukah anda cas panggilan untuk minit pertama tidak sama dengan minit ke lima?

* Tahukah anda bahawa terdapat banyak kos tersembunyi didalam cas penggunaan telefon bimbit yang anda gunakan hari ini, itulah telefon bimbit yang ditangan anda itu.


Rujukan asal - Klik disini.


Rujukan asal. Klik Disini

Lagi berita Utusan Malaysia:
KUALA LUMPUR 12 Ogos - Semua syarikat penyedia perkhidmatan dan syarikat telekomunikasi perlu mematuhi prinsip-prinsip asas yang terkandung dalam Kod Amalan Am Pengguna untuk industri komunikasi Malaysia (GCC) bagi menjamin hak serta kepentingan semua pihak.

Pengarah Forum Pengguna Komunikasi dan Multimedia Malaysia (CFM), Ahmad Izham Khairuddin berkata, prinsip itu termasuk hal-hal berkaitan penetapan kadar harga talian hotline 1-300.

AHMAD Izham Khairuddin menerangkan serta mengulas dakwaan terdapat perjanjian tersembunyi dalam penetapan kadar harga talian hotline 1-300 oleh syarikat telekomunikasi dan syarikat penyedia perkhidmatan kepada wartawan Utusan Malaysia di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Artikel Penuh: Klik Disini


9) Adakah anda sedar, jika kos penggunaan telefon bimbit anda boleh dijimatkan sebanyak RM50 sahaja dalam sebulan, sekiranya anda telah menggunakan telefon selama 15 tahun, maknanya anda telah membazirkan sebanyak RM9,000.00 duit simpanan anda. Jika anda boleh berjimat sehingga RM100, maknanya anda telah membazirkan duit sebanyak RM18,000 duit simpanan anda selama anda menggunakan handphone. Itu adalah duit yang terbazir.

10) Tahukah anda, bahawa di negara kita ini, ada satu simkad yang amat jimat, tiada langsung kos tersembunyi dan amat transparent?
Mungkin anda jawab, ada ke?

Disini saya ingin berkongsi dengan anda satu simkad yg dipanggil Simkad ToneEXcel, yg menggunakan perkhidmatan talian dari TuneTalk/Celcom.

Cas Panggilan seminit adalah 28 sen kesemua rangkaian, tidak akan BERTAMBAH walau apa keadaan sekali pun, cuma ia boleh berkurang sahaja.

Dengan cas 28 sen seminit, ia menjimatkan sehingga 22% kos bulanan telefon bimbit anda berbanding daripada purata 36 sen seminit.

Jika anda topup RM30 anda akan dapat extra RM10, menjadi RM40
maknanya anda telah jimat 7 sen, kerana cas panggilan anda adalah 21 sen seminit. Jimat 42%.

Jika anda topup RM50 anda akan dapat extra RM20, menjadi RM70
maknanya anda telah jimat 8 sen, kerana cas panggilan anda adalah 20 sen seminit. Jimat 44%

Tahukah anda,
bahawa setiap kali anda tambah kredit/ topup. Setiap kali anda topup telefon bimbit anda, 7% akan dipulangkan semula kepada anda dalam bentuk cash. Ia dipanggil CashBack.
Termaktub dalam sejarah, ToneExcel satu-satunya syarikat di dunia yang memulangkan semula dalam bentuk cash ke dalam akaun bank anda.

Apa reaksi anda setakat ini?
Jika ada dalam hati anda berkata-kata " Adus, kenapa aku tak perasan benda ni, kenapa aku nak bazirkan duit yang memang payah nak dapat, untuk dua perkhidmatan yang sama, satu mahal dan satu lagi murah"
Maknanya penerangan saya ini membawa manfaat untuk kita anda.

Jika sehingga ini pun ada tidak rasa apa-apa,
Maknanya anda memang banyak duit, anda tidak perlu berjimat lagi.

10) Memang jimat rupanya ToneExcel ini, sebelum saya jadi pengguna ToneExcel, ada lagi ke kelebihan sebagai pengguna ToneExcel ini yang masih belum saya ketahui?
Ada tuan, diantaranya:
a. Jika kita topup minima RM50 setiap bulan, kita akan mendapat perlindungan insuran kemalangan sebanyak RM100,000.00

b. Setiap kali kita topup, kita akan diberikan point (bergantung kepada nilai topup tersebut) dan point2 tersebut boleh dikumpulkan dan ditukar dengan tiket kapal terbang Air Asia dan juga boleh ditukarkan dengan handphone.

c. Jika anda mempromosikan dan mendapatkan orang lain seperti ahli keluarga sendiri atau rakan2 menjadi pengguna ToneExcel ini, anda akan diberi komisyen dalam bentuk duit/cash, setiap kali mereka topup atau menambahkan kredit.

11) Ada ke orang yg dah benar2 dapat duit bila mereka promote kpd ahli keluarga dan rakan2?
Jawapannya ada. Anda boleh klik disini.
atau anda boleh klik di menu "Testimonial" diatas.


Maklumat Asas Mengenai Simkad ToneExcel.

* Harga sekeping Simkad ToneExcel ini adalah RM90 (didalamnya terdapat topup RM30)

* Talian yang digunakan adalah talian TuneTalk
(Dimilik oleh TuneGroup dan juga Celcom)

* Kadar panggilan seminit adalah 28 sen, SMS 10 sen.

* Untuk data pakage, RM42 sebulan (1 Gb) - Utk penerangan lanjut tentang data pakage ini boleh hubungi 010-5000 969

Contoh Simkad

Penerangan lanjut kelebihan sebagai pengguna simkad ToneExcel.

Pertama: Anda sendiri top up anda boleh dapat duit

Pernahkah anda mempunyai pengalaman yang begitu lama menggunakan handphone, setiap kali anda topup atau anda bayar bil talipon, anda akan mendapat pulangan dalam bentuk wang ringgit? rasanya memang tidak pernah dapat walau pun sekupang, tetapi sebagai pengguna simkad toneexcel, setiap kali anda topup anda akan dibayar sebanyak 3%-7% dari jumlah yang anda topup. Sendiri topup sendiri dapat duit. Duit bonus ini akan dimasukkan sebulan sekali kedalam akaun anda.



Kedua: Mendapat perlindungan Insuran Kemalangan sebanyak RM100,000
Sebagai pengguna ToneExcel ini, anda juga akan diberikan Insuran Kemalangan Percuma yang dikeluarkan oleh Tune Insuran bernilai RM100,000 dengan syarat topup anda sendiri melebihi RM50 setiap bulan. Insuran kemalangan ini hanya membabitkan kematian dan cacat kekal sahaja. Ia tidak termasuk penunggang motosikal, tidak termasuk Polis/Askar sewaktu bekerja dan tidak termasuk kemalangan sewaktu pembabitan di dalam sukan yang merbahaya, seperti payung terjun, scuba diving dll. Persoalannya, sudah berapa lama anda pakai hp? Ada ke mana2 kompany yang berikan perlindungan insuran kepada anda? Dibawah ini ada satu contoh seorang sahabat kita, belum berkahwin, baru pakai handphone tunetalk/toneexcel selama 3 bulan, meninggal dunia kerana kemalangan, shukur kerana ibubapa arwah menerima sumbangan sebanyak RM100,000 dari TuneInsurance. Memang kehilangan arwah dan kesedihan tidak boleh digantikan dengan wang ringgit, cuma sekurang-kurangnya duit tersebut mampu mengurangkan sedikit beban kehidupan yang ditanggung oleh keluarga beliau.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai insuran ini, anda boleh menghubungi Tune Insuran di talian 03-2070-2828 / 03-2070-8033. Saya hanya tahu setakat itu sahaja, kerana saya hanya penjual simkad, bukan agen insuran dan kita bukan jual insuran.


Kelihatan CEO ToneExcel Tuan Syed Kamaruzaman dan Mr Nelson menyampaikan cek RM100,000 kepada ibu Allahyarham Zaini di majlis tersebut yang juga dihadiri oleh Ahli Dun Sik, Yang Berhormat YB Cik Uda dan PA Ku Bahadur.


Keempat: Dimana ada jual topup, disitu ada jual topup TuneTalk.
Topup untuk prepaid TuneTalk ini, ada dijual di seluruh Malaysia. Kalau tak percaya, anda boleh pergi ke mana-mana kedai yang menjual topup berhampiran rumah anda, atau 7eleven, atau station minyak dan tanya samada mereka ada jual topup TuneTalk atau tidak. Jangan tanya Topup ToneExcel, tanya topup TuneTalk. Kalau sesiapa yang tahu internet dan ada maybank2u atau cimb click, cuba topup melalui online, tengok ada ke tidak topup tunetalk. Kalau ada, habis cerita. Kalau anda pengguna cimbclick atau paypal, anda boleh buat autotopup.

Topup tunetalk ada dijual di mana-mana diseluruh Malaysia. Anda boleh topup RM3, RM5, RM10, RM50, RM80, RM100 atau RM300. Senang kata, apa jua nilai yang ingin anda topup, ada dijual di luar sana.



KeLima: Point yang boleh ditukar dengan tiket Air Asia
Point yang boleh ditukar dengan tiket Air Asia.
Sebagai pengguna tunetalk ini, setiap kali anda topup, anda akan mendapat point. Point-point tersebut kalau dikumpulkan, boleh ditebus dengan tiket kapal terbang AirAsia.

Asalkan ada penerbangan AirAsia, maka adalah point-point tertentu yang boleh anda tebus. Untuk menebus tiket-tiket tersebut, anda boleh hubungi terus ke khidmat pelanggan TuneTalk di 0379490000 atau klik disini.



KeEnam: Anda boleh mengekalkan nombor lama jika mahu.
Sebagai pengguna talian TuneTalk ini, anda juga boleh membuat pilihan, samada ingin menggunakan nombor yang diberikan oleh TuneTalk, yang biasanya bermula dengan 010 atau 0111, atau anda boleh mengekalkan nombor lama anda ke dalam simkad tunetalk ini. Asalkan no lama tersebut didaftarkan menggunakan IC anda. Jadi, anda tidak perlu risau untuk kehilangan atau berpisah dengan nombor kesayangan anda. No lama anda itu tidak kira samada line postpaid atau prepaid, boleh dikekalkan. Tetapi jika permohonan itu berjaya dikekalkan, ia sudah menjadi prepaid tunetalk, nombor sahaja no lama. Tunetalk tiada postpid/line, 100% prepaid.





KeTujuh: Ia boleh dijadikan modal berniaga dan menjana pendapatan sampingan SETIAP BULAN.
Ini yang terakhir dan bahagian yang paling seronok untuk anda baca dan fahami dengan lebih mendalam. Sebagai pengguna simkad TuneTalk Toneexcel, anda sudah layak untuk mempromosikan simkad ini kepada orang lain. Jadi, jika anda ingin mengembangkan perniagaan anda ini, anda perlu dapatkan beberapa keping extra simkad sebagai simpanan anda. Ada 2 atau 3 keping pun sudah cukup.  Terdapat 2 jenis komisyen yang anda akan perolehi sekiranya menjadi pengedar simkad ToneExcel iaitu:

i. FastTrack Bonus

Jika anda berjaya menjual kepada seorang pelanggan, anda akan mendapat upah sebanyak RM20 yang dibayar oleh ToneExcel ke dalam akaun bank anda.

Itu kalau seorang, kalau anda jual kepada 10 orang, anda akan dapat RM200. Kalau anda jual kepada 100 orang, anda akan dapat RM2,000. Kalau anda boleh jual kepada 1000 orang, anda akan dapat RM20,000.00.

Setiap seorang yang anda sendiri taja, anda akan diberikan komisyen RM20 dan anda boleh taja seberapa ramai yang anda suka, tiada limit.

Bonus akan dimasukkan kedalam bank anda dua kali sebulan. Contohnya,  jika anda menaja dari 1-15hb, bonus akan dibayar pada hujung bulan. Jika anda menaja dari 16-31hb, bonus akan dibayar terus ke dalam akaun bank anda pada 12hb berikutnya. Setiap pembayaran bonus akan ditolak RM3 untuk kos pengurusan. Itu adalah keuntungan pertama sebagai agen penjual simkad ini.

ii. Komisyen Topup

Keuntungan kedua, ada lagi yang lebih baik dari fast track bonus, anda bukan sahaja mendapat keuntungan RM20 seorang, tetapi setiap kali mereka topup, anda dapat lagi komisyen sehingga 6%.

Jangan lupa, mereka boleh topup di mana-mana kedai sekali pun, seolah-olah semua kedai di seluruh Malaysia tersebut jadi kedai anda. Bukannya mereka topup dengan anda. Mereka tak perlu jumpa anda kerana anda bukan penjual topup. Tetapi, setiap kali mereka topup di kedai, anda akan dapat komisyen di rumah. He he he, ini namanya duduk rumah dapat duit. Seolah-olah keseluruhan kedai yang menjual topup handphone di Malaysia ini adalah kedai milik anda. Setiap pelanggan anda boleh topup di mana-mana, ToneExcel akan mengambil komisyen tersebut dan secara automatik komisyen tersebut dimasukkan terus kedalam bank anda setiap 21hb. Dah kira macam gaji kedua atau pun pencen. Bukankah itu sangat hebat!

Anda bayangkan, jika pelanggan anda tadi guna simkad tersebut selama 10 tahun, maka selama itulah anda akan dapat komisyen topup daripadanya setiap bulan. Lagi satu, agak2 berapa lama kita akan pakai handphone, ramai yang kata, kita pakai handphone sampai mati tuan.

Cuba lihat contoh dibawah ini:
 


Katakanlah, sekiranya anda (U) dapat menjual simkad kepada 3 orang sahaja, (anda boleh menjual seberapa ramai yang anda mampu, bukan 3 sahaja) A,B dan C, ia dipanggil Level-1. Pertama anda akan mendapat Fast track bonus sebanyak RM20x3=RM60.

Komisyen topup pula, setiap kali ABC topup anda akan mendapat 6%. Contohnya, jika A topup di kedai sebanyak RM10, anda duduk dirumah dapat 60 sen.

Sekiranya A dapat menjual  simkad tersebut kepada 5 orang, D,E,F,G dan H, ia dipangil Level-2. Jika D topup sebanyak RM10 sahaja di kedai, A akan dapat 60 sen, anda tak pasal-pasal dapat 30 sen, sedangkan anda sendiri tak kenal siapa D. Siapa sahaja di Level-2 anda topup, anda akan dapat 3%.

Sekiranya G menjual simcard kepada 3 orang sahaja, K,L dan M, ia dipanggil Level-3. Jika M topup RM10 di kedai, G akan dapat 60 sen, A akan dapat 30 sen, anda tak pasal-pasal dapat RM1.10. Sebab, sesiapa sahaja di Level-3 anda topup, anda akan dapat 11%.

Jangan tanya saya kenapa Level-3 dapat lebih besar sehingga 11%. Itu strategi syarikat. Kita tak perlu ambil tahu. Tetapi yang lebih penting, ToneExcel tidak pernah menipu kita dari segi pembayaran komisyen selama 4 tahun kewujudan mereka.

Anda akan dapat komisyen hingga ke Level-3 sahaja, tetapi setiap level adalah infinity. Maksudnya di Level-1, anda boleh menaja seberapa ramai yang anda mampu. Saya sendiri hanya ada 400 orang di Level-1, itu pun saya menaja selama 2 tahun. Level-2 dan level-3 tak tahu berapa ramai. Itu pun dah boleh merasa total komisyen lebih RM200,000 tiap-tiap bulan. Siapa nak bagi tuan, 2 tahun kerja penat-penat menaja sehingga 400 orang, lepas tu, kita relaks sahaja menerima komisyen setiap bulan, kerana setiap bulan orang topup. Mana ada kerja, kalau kita berhenti majikan nak teruskan bayar gaji. Dan juga, jika kita meninggal dunia, komisyen ini juga akan tetap terus dibayar kepada waris kita, selagi ada orang topup handphone mereka. (Ada ke orang tak topup handphone mereka?).

Soalannya, adakah ia sangat berbaloi? Jawapannya sangat2 berbaloi, kerana ia mengubah terus kehidupan kami sekeluarga. Daripada hidup dibelengu hutang, sekarang tiada hutang langsung. Dulu hidup pergi kerja pagi, balik petang, dapat gaji bayar hutang, sekarang tak payah kerja, tak payah berhutang lagi. Kalau itulah nilai yang akan kita perolehi, anda pilih nak kerja 2 tahun atau 200 tahun, umur pun tak sampai banyak tu.

Syarat untuk mendapat komisyen topup sebanyak 6%, 3% dan 11% adalah, anda sendiri sebagai pengguna hendaklah top up lebih besar daripada RM20 setiap bulan. Jika anda top up kurang daripada RM20, anda tidak layak untuk mendapat komisyen topup pada bulan tersebut. Maksudnya di sini, sekiranya anda sudah ada downline, apabila mereka to up, anda tidak akan dapat apa-apa komisyen pada bulan tersebut. Tapi jika bulan depannya ada topup sendiri topup lebih dari RM20 sebulan, maka komsiyen akan dimasukkan kedalam bank anda untuk bulan tersebut.

Sekiranya anda sendiri topup lebih daripada RM60, peratusan komisyen top up anda juga akan berubah. Bukan lagi 6%, 3%, 11% tetapi ia menjadi 10%, 3%, 13%. Iaitu Level-1 menjadi 10%, Level-2 tetap 3% dan Level-3 menjadi 13%. Banyak tu....

Komisyen-komisyen ini akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda setiap 21hb bulan berikutnya. Asalkan komisyen tersebut melebihi RM30, ToneExcel akan tranfer  ke akaun anda, jika tak cukup, mereka akan simpan dan dibawa ke bulan hadapannya.

Lihat satu contoh di sini:
Apa akan terjadi jika anda berjaya menaja 10 orang di Level-1, dan Level-1 anda juga berjaya menaja 10 orang setiap seorang di Level-2 dan Level-2 anda juga berjaya menaja 10 orang setiap seorang di Level-3. Anggapkan setiap seorang to up RM50 setiap bulan. (Saya ambil contoh RM50 ini bukan apa, memanglah syarat minima topup RM20, tetapi jangan lupa syarat minima untuk kelayakkan insuran adalah RM50, jadi senang kita ambil contoh RM50, bonus layak, insuran pun layak).

Level-1     10 x RM50 x 6% = RM30
Level-2     10 x 10 x RM50 x 3% = RM150
Level-3     10 x 10 x 10 x RM50 x 11% = RM5500
Total RM 5680

Bulan tersebut anda akan mendapat RM5680. Siapa nak bagi... tak cukup ke kalau sebanyak itu dapat duit sampingan untuk tambahkan gaji kita, saya rasa dalam hati kita ramai yg kata, banyak tu. Tapi yang penting, agak-agaknya lah, bulan depan mereka akan topup lagi tak? Jawapannya pasti YA. Dan ini bermakna, bulan depannya anda akan dapat komisyen lagi, itulah yang akan terjadi kepada saya setiap bulan. Tiap-tiap bulan dapat komisyen. Kerja sekali, komisyen berkali-kali. 

Jangan lepaskan peluang untuk menonton video dibawah ini.
Inilah video yang telah banyak mengubah nasib rakan2 kita, dan mungkin juga
mengubah nasib anda selama-lamanya.

p/s: (Disebabkan video ini agak lama, terdapat beberapa data yang masih menggunakan maklumat lama,
seperti harga simkad sekarang sudah menjadi RM90, calling rate sudah menjadi 28 sen/min)



Cara ToneExcel Membayar Komisyen Terus KeAkaun ANDA.

Maklumat Pembayaran Komisyen di Program ToneExcel:

1. FastTrack Bonus: Setiap seorang yang anda sendiri taja, anda akan diberikan bonus RM20 dan anda boleh taja seberapa ramai yang anda suka, tiada limit. Jika anda menaja dari 1-15hb, bonus akan dibayar pada hujung bulan, jika anda menaja dari 16-31hb, bonus akan dibayar pada 11hb berikutnya. Setiap pembayaran bonus akan di tolak RM3 untuk kos pengurusan.

2. Komisyen Top-up: Setiap orang yang anda taja sendiri, dipanggil Level-1, dan sesiapa yang ditaja oleh Level-1 dipanggil Level-2, begitulah seterusnya. ToneExcel membayar komisyen setiap kali mereka topup sehingga Level-3 dan setiap level adalah infinity. Komisyen topup dari 1-31hb akan dibayar pada 21hb berikutnya. Setiap pembayaran bonus akan di tolak RM3 untuk kos pengurusan.

Komisyen yang dibayar kedalam akaun bank anda adalah:
(Jika kita sendiri top-up dari RM20-RM59)
Level-1 sebanyak 6%
Level-2 sebanyak 3%
Level-3 sebanyak 11%

(Jika kita sendiri top-up dari RM60 dan keatas)
Level-1 sebanyak 10%
Level-2 sebanyak 3%
Level-3 sebanyak 13%

Cara terbaik untuk faham adalah dengan melihat video dibawah ini.


MASA untuk bertindak - BERTINDAK SEKARANG.

Jadilah pengguna Simkad ToneExcel sekarang!
Simkad yang membantu menjimatkan duit anda
Simkad yang memberi duit sampingan kepada anda.

Hubungi saya jika anda masih mempunyai apa2 pertanyaan. Anda boleh:

1. Telefon saya terus dan bertanya apa jua soalan mengenai ToneExcel ini.
Nama saya:haryadi bin sikki
No tel saya:0107871986
No IDP saya:M91-M-36787


2. Jika anda ingin lihat kejayaan rakan2 kita di toneexcel ini, anda boleh klik di testimoni diatas atau klik disini

3. Atau anda juga boleh bertanya diruangan Sembang Dengan Rakan2 ToneExcel dibawah ini.


Peringatan: Untuk menghormati sahabat-sahabat yang menggengerak program ToneExcel ini, saya tidak membenarkan iklan-iklan yang menawarkan produk yang sama diruangan chatting ini, seperti Clixster, E-NumX, TonePlus, XoX dan yang sewaktu dengannya. Sekiranya ada yang terlajak memasukinya, saya akan tolong deletekan. Kerjasama semua amat saya hargai.

Untuk panduan, rujukkan dan pertanyaan.
HQ ToneExcel
Nama: Nurul atau Firdaus. Tel:
010-5000 969 atau 010 5333 969 atau 010 772 7587 atau 03-90543809
Fax: 03-90540278

Email: info@toneexcel.com
Waktu Bekerja: Isnin hingg Jumaat Jam: 9 pg - 6 ptg
Alamat: B-2-8 & B-3-8, Jalan 3/149/E, Taman Sri Indah,cBangunan Endah Promenade,cBandar Baru Sri Petaling, 57000 Sri Petaling, Kuala Lumpur.
Berkenaan:
Masalah komisyen dan bonus - simkad tidak boleh digunakan - status keahlian - simkad dah expired atau belum -  kegagalan port in - lupa passord website mahu reset semula.
Mengenai web replika dari HQ.
TuneTalk Customer Care
Tel: 010-500 1333

Waktu Bekerja: Isnin hingg Jumaat Jam: 9 pg - 10 mlm
Berkenaan:
1. PUK number
2. kelayakkan insurance
3. Redeem point
4. Masalah teknikal tentang line
Nama:  Abang Ishak Tel: 010-517 3358 atau 010-525 0856
Email: 
toneexceldotbiz@gmail.com
Berkenaan:
1. Masalah penghataran barangan seperti simkad, buku t-shirt dll.
2. Pembetulan pendaftaran seperti tersalah IC.
3. Kehilangan SIMKAD dan penggantian.
Nama:  Data Entry Center
Email:  toneexceldotbiz2@gmail.com
No untuk hantar SMS pendaftaran adalah 014-705 7769
No untuk bercakap dengan DEC adalah:
01115081515
01115091515
01115121515
01115131515
01115141515
Waktu menghubungi DEC:
Setiap Hari.
10 pagi - 11 malam
Waktu hantar SMS pendaftaran: Bila-bila masa sahaja.
Berkenaan:
Selepas 1 jam, sekiranya anda tidak dapat reply SMS, anda boleh menghubungi DEC untuk check status pendaftaran anda.


Bilik bersembang dengan rakan-rakan, anda boleh tanyakan apa jua soalan disini.

 
Mulakan bertindak hari ini.
Dapatkan SIMKAD ToneExcel - Jimat dan Menguntungkan

Langkah 1: Dapatkan SIMKAD ToneExcel ini
Pertama sekali, untuk menyertai program ini, anda perlu mendapatkan simkad ToneExcel terlebih dahulu. Untuk mendapatkan simkad tersebut sila KLIK DISINI

Langkah 2: Cara SMS untuk DAFTAR di Tone Excel.
Apabila anda sudah mendapat simkad ini, anda perlu daftar simkad anda supaya dapat ID dan dapat nombor TuneTalk. KLIK DISINI

Selepas anda mendapat ID dan nombor, maka
Tahniah!
Anda telah menjadi pengguna simkad ToneExcel dan anda sudah boleh mempromosikan kepada orang lain.
Dibawah ini ada beberapa langkah pilihan yang saya amat galakkan untuk anda mengikutinya.



 Apa Yang Perlu Dilakukan Setelah Menjadi Pengguna Simkad ToneExcel ?

1. Dapatkan Web Promosi Utama.
Jika anda suka membuat promosi secara online, anda boleh dapatkan web replika dengan KLIK DISINI

2. Subscribe untuk mendapat perkembangan terkini.
Bahagian yang amat penting: Untuk sentiasa mendapat perkembangan terkini mengenai tunetalk dan toneexcel, pastikan anda berikan nama dan email di borang dibawah ini untuk saya sentiasa dapat memberikan maklumat tersebut terus kedalam email anda. Ramai yang tertinggal didalam perniagaan ToneExcel ini kerana terlupa untuk mengisikan nama dan email didalam borang dibawah ini. Dengan mengisi borang dibawah ini juga boleh menyebabkan downline anda mempu bergerak sendiri dan mampu berdikari, tanpa perlu bantuan anda menjaga mereka.

Name
Email
3. Sertai beberapa group facebook untuk membantu anda dari segala segi.
a. Sekiranya anda mempunyai masalah dalam mengembangkan bisnes ini, anda boleh bertanya apa jua soalan mengenai ToneExcel. Group ini hanya untuk ahli/pengguna ToneExcel sahaja. Klik Disini

b. Untuk mendapatkan perkembangan terkini di ToneExcel melalui facebook, join group ini. Klik Disini

c. Untuk mempromosikan website anda, anda juga boleh promotekan didalam group ini. Klik Disini
 

| Home | BeliKad | Daftar | Soal/Jawab | Hubungi | Juara | Testimonial | Berita | Barangan | List Agen | Upgrade | Video | Login |