Website ini dibawakan oleh  AHMAD SUPIAN BIN NAPIAH  Tel:0105348506 
| Home | BeliKad | Daftar | Soal/Jawab | Hubungi | Juara | Testimonial | Berita | Barangan | List Agen | Upgrade | Video | Login |

Muka Surat | 1 | 2 |
Ruangan Soal Jawab.
Jika anda mempunyai soalan-soalan mengenai program ini, anda boleh hantarkan ke email mazelan.abas@gmail.com atau SMS ke 0105232047 dan kami akan cuba jawab secepat mungkin di ruangan ini
.
___________________________________________________________________________
Soal Jawab mengenai program ToneExcel-Tunetalk

Muka Surat 2

SOALAN: Kenapa sekarang saya call en Mazelan susah nak dapat, dulu senang saje nak dapat, sebabnya saya cuma nak sedikit petua dari encik macamana nak berjaya dalam bisnes toneexcel ini, macamana nak dapat ribu-ribu setiap bulan?
Terima kasih kerana bertanya, dulu dalam sejam saya terima panggilan dalam lingkungan 5-10 call sejam, masih gagah untuk menjawab, sekarang ini dalam sejam saya terima panggilan talipon dalam lingkungan 30-40 panggilan sejam, sehari saya terima lebih dari 200 sms, lebih dari 300 email sehari, lebih dari 100 messages dalam facebook, malahan ramai yang datang ke taman medan, PJ untuk bertanya itu dan ini, dan akhirnya saya sendiri dah tak mampu untuk melayan kesemuanya. Sebab itu sekarang saya buat procedure baru dimana saya hanya jawab panggilan talipon dari Level-1 saya sahaja. Oleh itu saya mengambil kesempatan disini, jika ada sesiapa yang dari level-1 saya, sila hantar ke email saya no phone dan nama anda, supaya saya boleh savekan dalam hp saya, sebab kalau saya receive call dan tiada nama save yang keluar, saya tak akan jawab call tersebut. Tak mampu lagi dah tuan, terlalu banyak. Saya juga juga menggalakkan anda supaya save kan no/nama semua level-1 anda dan pastikan kita membantu mereka sehinggalah mereka boleh berdikari.

Untuk petua-petua yang telah saya amalkan, dan ianya berfungsi kepada saya, mudah2an ianya berguna kepada anda semua, jika berkelapangan dijemputlah untuk melihat video ini, bagaimana rezeki yang Tuhan beri kepada saya melalui ToneExcel ini hingga melebih RM200,000 sebulan hanya dengan bermodalkan RM80 sahaja. Semoga ada petua yang boleh rakan2 lain amalkan:
http://www.youtube.com/watch?v=EiRm3O-GT_g


SOALAN
: Boleh ke saya nak topup handphone saya menggunakan PayPal?
Jawapannya BOLEH, klik disini.

SOALAN: Saya pengguna postpaid maxis, jika saya nak kekalkan no lama perlu ke saya terminate kontrak saya di maxis terlebih dahulu?
Tak perlu, jangan terminate kontrak anda, apa yang perlu dilakukan anda hanya perlu settlekan bil2 yang tertunggak sahaja dahulu, dan selepas itu gunakan cara SMS untuk buat pendaftaran atau kekal no lama. (Lihat di Langkah 2)


SOALAN
: Kalau dah jadi Junior Center, boleh upgrade ke Service center ke?
Boleh

SOALAN: Kalau saya jadi service center dan beli 220 keping simkad, simkad tersebut ada expired date tak?
Tidak tuan, simkad tiada expired date.


SOALAN
: Kenapa saya menggunakan maybank2u, tetapi topup dia tak masuk pun kedalam handphone saya?
Jika anda topup menggunakan maybank2u, pastikan anda menggunakan topup with pin number, JANGAN gunakan instant topup, kerana instant topup sudah banyak kes dan complain kredit tak masuk. Kes seumpama ini bukan hanya terjadi pada topup tunetalk, tetapi maxis, digi, celcom pun ada masalah dengan instant topup ini. Kalau topup dengan pin number, setakat ini 100% tiada masalah.


SOALAN
: Bagaimana saya nak apply website tunetalk.ws?
Tuan boleh apply disini http://tunetalk.ws/applyweb.php

SOALAN: Saya dah apply web promosi, tapi ia dalam bahasa inggeris, saya nak yang bahasa malaysia punya, lagi satu boleh tak nak tukarkan no phone dalam website tersebut?
Untuk website bahasa inggeris tersebut, sila berhubung terus dengan HQ di info@toneexcel.biz untuk sebarang pertukaran. Untuk mendapatkan website bahasa Malaysia, boleh apply di Langkah 3 dalam www.toneexcel.biz

SOALAN: Saya dah join toneexcel ini, boleh ke kalau downline saya beli simkad dari orang lain atau dari agen penjual simkad ditempat lain?
Boleh. Cuma pastikan yang dibeli simkad tersebut, jangan aktifkan, kerana mereka boleh aktifkan sendiri apabila pulang kerumah dengan menggunakan cara SMS. Pastikan dia tahu apa IDP anda, jangan tersilap.

SOALAN: Saya pengguna simkad tunetalk yang biasa tu, kalau saya join toneexcel ini dan nak kekalkan no lama ni, adakah point dan baki akan ikut sekali?
YA, point dan baki akan ikut sekali.


SOALAN: Saya dah buat pendaftaran cara SMS tapi tiada reply pun?
Selepas 1 jam pendaftaran jika tiada reply, tolong talipon cepat admin3 010-777 2702 dan dia akan beritahu apa masalah dengan SMS anda.

1. Diantara masalah yang sering terjadi, SMS anda tidak sampai, kerana handphone anda tiada kredit, message tak send out pun.
2. Salah menghantar maklumat atau tiada maklumat yang penting diberikan. Contohnya no simkad 8 digit, diberikan 7 digit sahaja, kadang2 tiada no IC atau passport, kadang2 tiada no idp.
3. No simkad yang diberikan sudah digunakan oleh orang lain.
4. No simkad yang diberikan bukan no simkad tunetalk/toneexcel tapi no tunetalk biasa.
5. Simkad yang dibeli bukan dari group Mazelan Abas, maka dealer code utk pengaktifan berbeza, jadi DEC perlu bantuan HQ mengaktifkannya, pendaftaran menjadi lambat.
6. Ada yang hantar SMS guna simkad lain, tapi belum dapat reply SMS lagi dah keluarkan simkad lain tersebut, dan masukkan simkad tunetalk. Reply akan dihantar ke simkad yang mana kita hantar message pendaftaran. Kalau dah dikeluarkan simkad tersebut, macamana nak dapat reply.


SOALAN
: Saya baru sertai toneexcel ini, macamana nak check baki dengan simkad tunetalk ni ya?
Tak mengapa, baru pun asal rajin bertanya, saya akan usaha untuk menjawabnya. Dibawah ini saya senaraikan beberapa perkara asas untuk diketahui dalam penggunaan simkad tunetalk/toneexcel ini.
* Untuk top up adalah *122*<16digits># dan Call
* Untuk check baki *133# dan call
* Untuk berkongsi kredit: *111# dan pilih no.3 (Kredit)
* Untuk tambah nilai kredit, pergi kekedai-kedai yang menjual topup, seperti kedai-kedai biasa, 7Eleven, Stesen minyak, dan beli topup TuneTalk, jangan minta topup ToneExcel, mereka tidak akan tahu.
* Anda juga boleh topup kredit airtime anda melalui maybank2u, cimb click dan kebanyakkan online banking.
* Untuk mendapatkan Tune Buddies 10 nombor (Tune Buddies adalah rate istimewa dari ToneExcel dimana calling rate adalah 26 sen dan SMS 15 sen) *111# - Pilih Option 4 - Services, kemudian Option 3, Favourite 8

SOALAN: Saya nak tanya, Tune Talk - Tone Excel ada Pakej Internet Blackberrya ka? Berapa kadarnya? Macamana nak aktifkan?
Maklumat pakej BB seperti charge dan juga cara nak aktifkannya
, ada disini tuan. Klik Disini.

SOALAN: Salam, katakan saya sponsor orang lain, adakah dia juga dapat website percuma?
Salam tuan, dapat, semua akan dapat web promosi utama tersebut, pergi sahaja ke www.toneexcel.biz dan lihat di Langkah 3.

SOALANSekiranya kita dapat menaja seorang downline bolehkah kita mendapat bonus fast track dengan meletakkan downline itu di level 2 atau level 3?
Tidak, hanya di level pertama sahaja.

SOALAN: Selamat en mazlan Just mahu tanya kenapa saya punya wep http://toneexcel.biz/index.php?id=xxxx ini tak boleh nak link pergi ke  facebook?
Buang perkataan index.php tu, jadkan seperti ini http://toneexcel.biz/?id=xxxx dan iklankan difacebook.

SOALAN: Dah lama saya tak gunakan tune talk, how to reactivate my account. Saya masih ada 8 simcard yg belum di aktifkan, can I still use it. Thank you
yes, you can use those 8 simcard, because it has no expiry date. Just simply use SMS method to activate it.

SOALAN: assalamualaikum..nak tanya, kenapa bila saya topup, x ada point  bila cek baki.... nak buat mcm mana?
Call sahaja HQ 010 5000 969 mereka akan bantu update simkad kita.


SOALAN: Saya cuba masuk ke member area www.toneexcel.com tapi tersalah password, saya lupa password, hingga account saya kena block, apa perlu dilakukan?
Cara paling mudah call sahaja 010-5000 969 beritahu masalah anda, beritahu IC dan member ID, HQ akan tolong resetkan semula akaun anda.


SOALAN: Saya ingin menyertai program ini, tetapi saya tiada bank account sendiri, bolehkah saya menggunakan bank akaun orang lain?
Boleh, anda boleh menggunakan bank akaun orang lain, tetapi anda perlu mengisi borang ini terlebih dahulu,
Download borang 3rd Party disini
Selepas selesai anda boleh menghantar semula kepada info@toneexcel.com atau fax ke 03-90540278
Apabila membuat penghantaran, sila followup dengan ToneExcel samada mereka menerimanya atau tidak, call 0105000969. Gagalnya anda melakukan sedemikian menyebabkan komisyen anda akan tertangguh.

SOALAN: Topup tunetalk ini berapa ringgit yang ada, dan berapa hari boleh tahan?
RM 5 - 5 hari
RM 10 - 11 hari
RM 30 - 50 
hari
RM 50 - 75 hari

SOALAN: Salam tuan, semalam saya pergi 7-Eleven minta topup ToneExcel, tapi mereka kata tiada topup ToneExcel?
W'salam tuan, kita minta topup tunetalk je tuan, tak perlu sebut toneexcel.


SOALAN: Saya dulu join RedTone, jadi dalam program ni, boleh tak saya nak kekalkan no RedTone saya?
Boleh. Disini saya sertakan no phone dari telco yang lain yang kita boleh buat port ini. Celcom, Digi, Maxis, UMobile, XOX, RedTone, YTLComms dan MTrade.


SOALAN: Dulu saya dah join biz tunetalk ni, tapi dah berhenti beberapa bulan, sekarang nak start semula, adakah akaun dan no ID saya masih boleh digunakan lagi atau tidak?
Tidak, anda perlu beli simkad baru dan register baru.

SOALAN: Apakah syarat, kelebihan dan cara untuk menjadi Service Center?
Sila rujuk di menu Upgrade Level


SOALAN: Bagaimana nak setting GPRS?
Taipkan SET dan hantar ke 20999 kemudian ikut arahan yang diberikan.

SOALAN: En., saya dah join tunetalk/ToneExcel ini, saya dah buat port in, tapi handphone saya boleh terima panggilan sahaja, tapi tak boleh call keluar, macamana nak settle ya?
Terima kasih kepada yang bertanya, kadang2 kes macam ini jadi hanya pada kita yang buat port in sahaja. Jika anda menghadapi masalah boleh terima call in, tapi tak boleh call out, ikuti langkah dibawah ini, betulkan setting dalam handphone anda.

1) Dalam telefon anda, pergi ke SETTING dan cari NETWORK SETTING.
2) Pilih MANUAL NETWORK SELECTION dan pilih network selain daripada Tunetalk/Celcom. Anda kena pilih Digi atau Maxis.
3) Selepas pilihan anda ditolak, pilih semula TUNETALK atau CELCOM.
4) Sila OFF handphone anda dan ON semula dan cuba buat outgoing dan incoming call.

Jika masih tak boleh juga sila hubungi terus Khidmat Pelanggan Tunetalk (0105001333) atau ToneExcel (0105000969)

SOALAN: Bolehkah simkad ini digunakan untuk BlackBerry dan kalau boleh bagaimana cara nak settingnya?
Sila klik disini untuk setting BlackBerry anda.

SOALAN: Encik, saya baru menyertai biz tunetalk ni dan saya telah pun buat port in. Saya juga pengguna tegar ebanking macam maybank2u, cimbclick, e-eon, dan macam2 lagi. Semalam saya nak buat request TAC, tapi tak dapat la. Tunetalk ni tak support ke ebanking?
Terima kasih kerana bertanya. Tunetalk support ebanking. Untuk selesaikan masalah itu saya cadangkan puan pergi ke atm bank berkenaan, tukar no talipon ke no talipon yang lain, selepas itu masuk semula, dan tukar no talipon ke no talipon asal yang mana digunakan untuk receive tac tersebut. Ini macam nak reset semula je. Tetapi saya juga ada menerima rungutan dari rakan2 yang mengatakan cara ini tidak boleh kepada no asal Celcom. Jadi sebagai langkah berjaga2, jika anda aktif e-banking dan pengguna no Celcom, saya cadangkan elok tidak perlu buat port in, sehingga masalah ini dapat diselesaikan.

SOALAN: Beberapa hari lepas saya telah registerkan 2 orang dibawah downline saya, tapi dalam member area, saya hanya dapat satu sahaja fast track bonus iaitu RM20, mana bonus FT saya yang lagi satu ?
Biasanya ToneExcel mengambil masa 2/3 hari untuk update didalam member area, dan yang kedua, biasanya mereka daftar downline/affiliate, tetapi samada mereka tidak aktifkan simkad tersebut, atau, tidak buat satu SMS selepas aktifkan simkad.

SOALAN: Boleh terangkan macamana katanya top up tunetalk ni dapat point tiket kapal terbang AirAsia?
Setiap kali anda topup, anda akan memdapat point untuk melayakkan anda menaiki kapal terbang AirAsia secara percuma keseluruh dunia. Contohnya anda topup sebanyak RM30, anda akan mendapat 70 points, jika anda topup RM50 anda akan mendapat 120 points. Kumpulkan point ini, jika sudah cukup anda boleh redeem points ini untuk naik kapal terbang percuma. Contohnya jika cukup 3000 anda boleh pergi ke Langkawi secara percuma.
Keterangan lanjut mengenai pemberian points. Klik Disini
Keterangan lanjut mengenai redeem points. Klik Disini


SOALAN: Assalamualaikum En. Mazelan 
Saya Dhiya dri Brunei. Nak tnya ttg www.toneexcel.com. Adakah penggunaan toneexcel akan masuk ke Brunei? Jika tidak, bagaimana saya nak joint dan manfaatkan toneexcel tersebut? Di mana saya boleh dapatkan kad prepaid toneexcel tersebut? Saya difahamkan toneexcel akan masuk ke Singapore dan Thailand tahun ini juga. Mohon penjelasan mengenai pertanyaan saya di atas.
Terima kasih


Waalaikumsalam Dhiya,
Talian Tunetalk boleh digunakan di Brunei dan negara-negara lain, cuma Toneexcel belum beroperasi di negara serantau. Untuk menyertainya memang boleh hanya dengan menggunakan passport. Cuma saya khuatir Dhiya menghadapi masalah untuk top up prepaid tersebut dan juga untuk menerima komisyen dari ToneExcel. Kalau Dhiya ada akaun bank di Malaysia, saya rasa tidak menjadi masalah untuk menyertainya. Untuk dapatkan SIMKAD tersebut klik sahaja di Pesanan SIMKAD di menu utama.

SOALAN: salam..cik mazelan...
Apakah kadar sebenar utk sms?? 5c @ 15c?? sbb sy ada lihat banner yg sms adalah 5c..mcm mana nk dptkn kadar 5c tu???kena upgrade nombor ke??

Tunetalk ni ada dua jenis,
1. Tunetalk yang biasa dijual dikedai2, harga sekeping simkadnya RM5 sahaja, kadar panggilan seminit 16sen dan SMS 5 sen. Tiada referal program. Simkad ini tak boleh nak sponsor untuk orang lain.

2. Tunetalk/ToneExcel, harganya RM80 sekeping, kadar panggilan seminit 32 sen dan SMS 15 sen. Ada referal program, boleh untuk sponsor orang lain dan dapat komisyen.

SOALAN: Saya kehilangan simkad, apa perlu saya lakukan?
1. Dapatkan simkad ganti (Replacement card) pada harga RM10 sekeping. Pesanan boleh dibuat secara online.
2. Apabila dah dapat simkad tesebut, hantarkan maklumat dibawah ini:
  a. Nama Penuh
  b. No IC
  c. No ID ToneExcel
  d. No serial number simkad yang hilang itu.
  e. No serial number simkad ganti yang baru diperolehi tersebut.
Hantarkan maklumat tersebut kepada toneexceldotbiz@gmail.com atau SMS ke 010-517 3358

SOALAN: Simkad ini boleh ekses internet ke, kalau boleh macamana?
Boleh, sila lihat di menu BARANGAN

SOALAN: Berapa harga panggilan ke luar negara dan bagaimana caranya?
Kadar panggilan IDD - antara bangsa ada disini. Klik disini. Cara untuk membuat panggilan adalah
"Number Prefix"+NoPhone


SOALAN: Saya sudah apply web promosi percuma, tapi sudah sehari saya tunggu tiada email activation pun?
Cuba lihat di Bulk atau Spam folder, jika tiada, 100% anda tersalah email semasa mengisi form di "Web Promosi Percuma" itu. Ini sering terjadi terutama sesiapa yang memakai email yahoo, sebab ramai yang tersilap antara .com dan .com.my. Untuk mengatasi masalah ini hanya hantarkan satu email ke mazelan.abas@gmail.com, berikan ID/IC dan beritahu saya supaya minta diaktifkan web promosi utama.

SOALAN: Saya tersalah IC semasa pendaftaran, apa perlu saya lakukan?
Hantarkan email kepada toneexceldotbiz@gmail.com

SOALAN: Saya tersalah letak downline saya, terletak bawah orang lain, apa perlu saya lakukan?

Ini merupakan kesalahan yang tidak boleh dibetulkan. Jadi sebelum sms pastikan idp adalah betul.

SOALAN: Saya dari Singapore sangat tertarik dengan program WOW ini, bila agaknya Tunetalk akan memasuki pasarang Singapore?

Untuk penggunakan line TuneTalk, mereka boleh gunakan handphone mereka keseluruh dunia, sama seperti handphone yang lain, charge roaming akan dikenakan sahaja, cuma program WOW belum dijalankan di negara lain.

SOALAN: Saya dah berjaya buat proses port in utk kekalkan no lama, tapi handphone saya boleh receive call sahaja tapi tak boleh call out?
Itu disebabkan masalah setting pada handphone anda sahaja. Bukan masalah simkad. Jadi saya cadangkan anda call 0105000969 dan bercakap dengan Nurul (dari ToneExcel) dan minta bantuan dia ajarkan cara2 nak setting handphone anda.


SOALAN: Saya dah cuba sendiri buat proses (Port In) utk kekal no maxis lama saya, tapi sampai sekarang masih tak berjaya lagi?
Proses nak kekalkan nombor lama, perlulah menggunakan IC yang sama, jika di maxis anda pakai IC lain, dan di TuneTalk anda pakai IC lain, sudah pasti Maxis tidak akan melepaskan pelanggan mereka. Apa yang perlu dilakukan adalah anda talipon sendiri kepada telco talipon anda dan cuba periksa terlebih dahulu apakah IC yang digunakan dahulu semasa pendaftar. Jika tak sama, pasti proses port-in tidak dapat dilakukan.


SOALAN: Bagaimana ingin saya pastikan samada seseorang itu telah didaftarkan dibawah saya atau tidak, dan juga bagaimana untuk saya mengetahui no ID mereka?
Cara yang mudah adalah masuk kedalam member area anda (www.toneexcel.com) dan klik di Geneology, selepas itu dekatkan cursor pada gambar tersebut dan ia akan tunjukkan no ID downline anda.

SOALAN: Saya rasa keliru mengenai program WOW program tunetalk-toneexcel ini, ada sesetengah web beritahu minima maintain setiap bulan RM20, ada yang tulis RM30 ada pula yang kata RM38. Yang mana satu betul?
Yang betul adalah RM20. Dulu memang RM38, tetapi sekarang adalah RM20 sahaja. Yang RM30 tu saya rasa adalah cadang mereka untuk kita supaya kekal mendapat perlindungan insuran yang diberikan oleh etika Maybank. Etiqa memberi syarat kepada pengguna Tunetalk untuk kekal didalam insuran tersebut mereka perlu maintain topup sebanyak RM30.

SOALAN: salam tuan, saya nak tanya, kawan saya dah daftar dan dah dapat no tunetalk, tapi kawan tu tak suka no tu, so kawan tu nak tukar no lain.?
Boleh, Untuk makluman anda, member tersebut kena login di selfcare akaun untuk menukar nombor telefon yang didaftarakan.
 
Sila rujuk langkah-langkah untuk login ke akaun selfcare anda:
 
1. Pergi ke laman web www.tunetalk.com
2. Klik Selfcare
3. Klik di Forgot password/username (sekiranya anda tidak mempunyai password untuk selfcare)
4. Pilih forgot password dan masukkan NRIC serta nombor telefon anda.
5. Password tersebut akan dihantar ke telefon anda (dipaparkan di screen telefon)
6. Sila login dengan password yang diberi.
7. Setelah login, sila klik di bahagian "MY NUMBERS" dan pilih "CHANGE NUMBER" untuk menukarkan nombor telefon. Setiap penukaran nombor hp, tunetalk akan charge RM5 kepada kita.

SOALAN: Saya masih kurang jelas bagaimana toneexcel membayar komisyen kepada kita, boleh tolong terangkan?
Boleh, untuk memudahkan tuan memahami cara atau sistem toneexcel membayar komisyen kepada kita, sila lihat video yang saya sediakan disini:

SOALAN: En Mazelan, ada tak cara senang untuk iklankan bisnes toneexcel ini dalam facebook?
Ada,
isini saya ingin kongsikan satu cara, yang saya panggil cara untuk orang malas (macam saya), supaya iklan kita kedalam facebook, twitter dan linkedin boleh di automatikkan.

Anda dinasihatkan untuk melihat video ini terlebih dahulu sebelum memulakan setting cara iklan orang malas ini. Lihat Video terlebih dahulu

Cara-cara untuk meng-automatik-kan iklan anda:
1) Download iklan ini terlebih dahulu dan ubah id nya kepada id anda. Klik Disini

2) Buka email, facebook anda, kalau ada twitter, buka twitter, kalau ada linkedin, buka linkedin. Kalau tiada, tidak mengapa, paling kurang anda mesti ada facebook. Kesemuanya hendaklah dibuka dalam satu browser. Maksudnya, jika anda gunakan firefox, maka kesemua social network tadi buka di firefox, kalau guna google chrome, kesemuanya buka di chrome, kalau guna intenet explorer, semuanya gunakan internet explorer.

3) Register satu akaun didalam hoostsuite, daftar yang percuma sahaja. Klik Disini.
3) Selepas itu register kesemua social networking yang anda ada. Facebook, twitter dan linkedin.
4) Setting iklan anda selama sebulan, selepas sebulan, setting lagi untuk sebulan seterusnya.

SOALAN: Macamana cara nak tebus point kepada tiket air asia ni atau nak tebus kepada airtime?
Jawapan dari rakan kita Ahmad Supian:
Maaf semua rakan2 Toneexcel . saya nak kongsi cara nak tebus point. ada 3 cara penebusan point :

1. Tiket Air Asia Emelkan Nama Penuh, No.K/p, Tarikh lahir, No Passport, Warga Negara, No. Hp Tune Talk, No Siri No SimKad, No HP Lain, Destinasi Yang Hendah Dituju, Tarikh Penerbangan, masa Penerbangan dan alamat Eeml Anda. Sila emelkan kepada customer.care@tunetalk.com tel no : 010-5001333 Tunetalk service.

2. Boleh Dapat 200 minit panggilan percuma hanya dalam Malaysia (kena ada 2000 point) hanya taip sms : 2000 dan hantar ke 1313

3. Memanjangkan tempoh masa tamat panggilan dan sms (contoh topup RM10 selama seminggu boleh dipanjangkan) sila hubungi Tune Talk service 010-5001333

SOALAN: Boleh ke beli simcard kaedah dropship dari pihak tuan semasa menaja? Memandangkan pendapatan saya yg tidak mengizinkan utk menyediakan bajet stok modal simcard lebih. Maksud saya, sekiranya ada kenalan jauh, contohnya kawan facebook, yg nak join program tone excel ini, dia bank in harga simcard RM80 + postage RM5 kpd saya, kemudian saya transfer jumlah tersebut ke akaun pihak tuan. Kemudian pihak tuan akan mengirimkannya kpd kenalan saya itu tadi... Boleh ke??
Boleh sangat2, sebab ramai orang yang berbuat demikian.

SOALAN: Kalau saya kekalkan no Lama dari tunetalk biasa ke tunetalk toneexcel, adakah point yang ada tersebut akan hilang?
Tidak, point tersebut tidak akan hilang dan dia ikut sekali kedalam simkad TTTE anda.


| Home | BeliKad | Daftar | Soal/Jawab | Hubungi | Juara | Testimonial | Berita | Barangan | List Agen | Upgrade | Video | Login |