Website ini dibawakan oleh  MOHD SOFFIAN BIN ETING  Tel:0128261026 
| Home | Beli-SimKad | Aktif-Simkad | Soal/Jawab | Hubungi | Testimonial | Berita | List Agen | Upgrade | Video | Login |
Berita Perkembangan Biz WOW Referral Program
Muka Surat 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

Berita Mengenai Tunetalk-ToneExcel
Muka Surat 4
Selasa 1/1/2013
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

ToneExcel ingin mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada anda semua diatas pencapai sepanjang tahun 2012, dengan itu mereka telah menambahkan beberapa bonus lagi kepada kita diatas bukti penghargaan tersebut. Untuk keterangan lanjut mengenai bonus-bonus tambahan yang diberikan SILA KLIK DISINI.

Satu button menu yang baru telah saya buatkan, jadi ia akan memudah para pelanggan untuk membeli simkad, jadi jika ada diantara kita ingin jadi penjual simkad toneexcel, sila klik menu diatas.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Selasa 4/12/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Jawatan kosong di HQ ToneExcel, Sri Petaling, KL.

We are hiring! Do you have what it takes to become Tone Excel Customer Service?

If you are looking for a career and not just a job, hurry up! Don't miss such a valuable working opportunity!

Responsibilities: 
- Deliver world class customer service via phone/email/walk in and providing one stop service in a consistent and professional manner
- Handle services enquiries and disputes
- Handle all inbound calls bilingually and effectively
- Ensure diligent follow up and fulfil promises made to customers
- Ensure all referrals are updated in timely manner and monitor for closures


Requirements:
- Minimum SPM qualification.
- Good command of written and spoken English, Bahasa Melayu and 1 additional language (Chinese/Tamil or any other)
- Must be computer literate and knowledgeable in Microsoft Office
- Strong customer service mindset, with effective negotiation, interpersonal and communication skills
- Positive working attitude and able to work in a fast-paced and stressful environment
- Able to perform multiple tasks simultaneously
- Self-initiative and orientated.
- Team player
- Fresh graduates are encouraged to apply as well.

For any enquiries, please do not hesitate to contact Lina Chew 010 5000969 or email to lina@toneexcel.com

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Ahad 1/12/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Pada 9/12/12 Saya akan mengadakan satu training untuk anda supaya anda dapat mengembangkan perniagaan ToneExcel ini secara online. Disamping anda mengembangkan secara offline, cara online ini pasti akan dapat membantu anda mendapatkan downline dari internet.

Tajuk: Mempromosikan bisnes ToneExcel melalui social media.

Tempat terhad kepada 50 orang sahaja, tempahan perlu dibuat terlebih dahulu, sila call ke no 010-5000 969 untuk tempahan.

Yuran: Percuma
Keperluan: Mesti membawa laptop sendiri, wifi disediakan.
Venue :
Tone Excel Office
B-2-8, Jalan 3/149E,
Taman Sri Indah,
Bangunan Endah Promenade,
Bandar Baru Sri Petaling, 57000 Kuala Lumpur

Date : Sunday, 9th December 2012
Time : 9.00am - 5.00pm
Makanan: Kena makan sendiri-sendiri.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Rabu 28/11/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Kepada rakan2 semua,

Pada 21hb dan 22hb yang lalu ada seseorang telah mensabotajkan 37 keping simkad TuneTalk/ToneExcel. Dia hanya login kedalam website tunetalk.com dengan menggunakan delaer code Alam Mega, dan secara rambang mengaktifkan simkad2 tersebut yang bukan miliknya. Ini merupakan satu jenayah yang amat berat kerana mensabotaj dan memusnahkan simkad yang orang lain. Perkara ini akan dibawah kepada pihak berkuasa oleh pihak pengurusan ToneExcel dalam minggu ini juga dan kita harap mereka yang terbabit akan diheret kemuka pengadilan dalam masa terdekat. Semoga ia menjadi pengajar kepada sesiapa yang berniat untuk menginyaya orang lain dan menjadi sempadan kepada kita untuk sering membantu orang lain.

Ini betul2 cari pasal namanya, tak ada kerja cari kerja, apa yang saya tahu Polis forensik dan programing/software engineer TuneTalk semuanya hebat-hebat hingga boleh trace IP komputer kita, kan carik susah namanya. Jangan menzalimi orang lain walau pun kita tak puas hati pada sesuatu perkara, kerana setiap action akan diikuti oleh reaction.

Dibawah ini saya senaraikan no simkad lapan terakhir dan membabitkan group saya sahaja.

80099646
80099650
80099661
80099663
80099684
80099689
80099692
80099706
80101385
80032485
80101778
80101798
80101855
80101863
80101832
80089898
80098808
80098822
80098813
80098682
80098686
80097815
80097833
80097029
80097075
80097053
80101577
80101887
80101579
80101583
80101638
80096678
80088094
80088223
80041507
80087962

Jika ada rakan-rakan yang memiliki no simkad ini, pulangkan atau POS kan kepada saya, dan kita akan tukarkan dengan yang baru. Manakala kalau anda sudah menjualnya kepada new downline, dan jika anda masih memiliki kad yang lain, saya cadangkan anda gantikan dulu, registerkan dia dengan kad yang baru, dan kad yang bermasalah tersebut hantar semula kepada saya, saya akan ganti yang baru. Saya rasa cara ini bagus sikit, kerana kalau tidak nanti downline yang baru kata apa, baru nak join dah kena macam ini, nanti hilang semangat mereka.

Jika ada simkad bermasalah tersebut, poskan kepada

Admin ToneExceldotBiz
28 Taman Zaaba
Taman Tun Dr.Ismail, 60000 Kuala Lumpur
Tel: Ishak 010-5250856

Dan satu lagi, hari Jumaat ini 30/11/2012 Jam 8:30mlm, management telah memanggil kesemua Branch dan Service Centre ToneExcel untuk menghadiri mesyuarat tergembar mengenai perkara ini di HQ Sri Petaling. Semua SC dan Branch dijemput hadir.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Sabtu 10/11/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.
Semoga sentiasa berbahagia bersama keluarga.

Memandangkan saya telah meletakkan target untuk mencapai 1,000,000 ahli ToneExcel sehingga Dec2013, maka beberapa program akan saya jalankan diseluruh Malaysia. Diantaranya saya bercadang untuk melawat seluruh semenanjung Malaysia dahulu selama 1 tahun, (selepas ini baru ke Sabah dan Sarawak) untuk membantu sesiapa jua yang ingin benar2 berkembang didalam program ToneExcel ini. Program saya ini adalah untuk membentuk 50 orang leader yang sanggup bekerjasama, sanggup bekerja keras untuk saya bantu mereka mencapai sekurang-kurangnya RM5,000 setiap bulan untuk komisyen mereka.

Saya akan ketempat anda selama 3 hari atau 3 malam, saya akan tinggal ditempat berhampiran tempat tinggal anda selama itu dan saya akan berkongsi:

1. Cara membuat presentation dihadapan ramai orang.
2. Cara membuat presentation one to one. Bahan yang diperlukan.
3. Cara mengguna website toneexcel.biz, affiliate web dan followup email.
4. Cara untuk mendapatkan bantuan dan mengendalikan rejection.
5. Cara menggunakan hootsuite dan social media sepenuhnya.
6. Cara terbaik dalam penyebaran fliers.
7. Cara melakukan followup dan charge bateri.
8. Setting target untuk diri anda.

Adakah anda berminat, jika YA, apa yang saya perlukan adalah anda sediakan tempat untuk saya memberikan training tersebut, dan saya perlukan anda untuk mengajak beberapa orang rakan yang lain untuk memulakan "TALK" dan "TRAINING" ditempat anda.

Saya rasakan usaha ini amat berbaloi kepada kita, kerana kalau nak penat pun, penat lah setahun, selepas itu terpulang samada nak teruskan atau tidak.

Jika anda betul-betul berminat, sanggup memberikan kerjasama selama setahun, sanggup berjanji untuk melakukannya bersungguh-sungguh, sanggup mengejar impian untuk ANDA SENDIRI mendapatkan pendapatan sampingan sekurang-kurang RM5,000 setiap bulan, hubungi saya terus ke Mazelan Abas 010-5232047 untuk kita mengaturkan jadual saya bagi membantu anda.

Semoga usaha ini akan mendatangkan hasil seperti yang diharapkan.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047
Jumaat 9/11/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

ToneExcel dengan murah hatinya telah mengadakan satu pertandingan melancong ke Perth, Australia dan Pattaya, Thailand. Maka syarat2 penyertaan adalah seperti dibawah ini.

Rules for the contest for the trip to Perth, Australia / Bangkok or Pattaya :-
Destination : Perth; Australia /Bangkok or Pattaya , Thailand.

Pocket Money : First 5 qualified for Perth will get RM1,000/= each
First 5 qualified for Bangkok or Pattaya will get RM500/= each.

Contest Period : 7th November 2012 until 15th June 2013.
Travelling Date : Month of September/October 2013.

Condition to qualify:-
A. To Perth , Australia
  1) 950 sim card within this period.
  2) Open to active users only.

B. To Bangkok or Pattaya , Thailand
  1) 490 sim cards within this period
  2) Open to active users only

Terms and Conditions:-
1) During this period until travelling date all users must remain active and fulfill the minimum monthly reload. Any one month fail to fulfill the minimum monthly reload will be disqualified for this contest.
2) Trip cannot be exchange for CASH.
3) Trip can be transferred to another person but must inform the management latest by 30th June 2013 with the detail of the person.
4) All incidental expenses to be born individually eg passport; visa etc....
5) Decision by the management is final.
6) The company reserves the rights to replace or delay the trip.
7) For those who are qualify for Perth but chose to change to Bangkok or Pattaya for 2 persons, he will have to inform the management latest by 30th June 2013.
8) Every sim serial number will be considered for one count only. All Branches / Service Centers are to keep track of all the sim cards sold.

Lucky Draw
7 lucky draw to Perth Australia
7 lucky draw for Bangkok or Pattaya; Thailand.
This is open to active users ONLY>

This is open to both Tone Plus active and Tone Excel active users ONLY>
There will be 2 draw every month as per schedule:-

Draw Recruitment Period Closing Date Draw Date
1st 7th Nov 2012 to 15th Dec 2012 15th Dec 2012 3rd Jan 2013
2nd 16th Dec 2012 to 15th Jan 2013 15th Jan 2013 3rd Feb 2013
3rd 16th Jan 2013 to 15th Feb 2013 15th Feb 2013 3rd Mar 2013
4th 16th Feb 2013 to 15th Mar 2013 15th Mar 2013 3rd April 2013
5th 16th Mar 2013 to 15th April 2013 15th April 2013 3rd May 2013
6th 16th April 2013 to 15th May 2013 15th May 2013 3rd June 2013
7th 16th May 2013 to 15th June 2013 15th June 2013 3rd July 2013

*The lucky draw winner will be announced through our website.

Jika ada apa-apa soalan anda boleh hubungi HQ untuk penjelasan lanjut.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Khamis 11/10/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Pada Ogos yang lalu seorang rakan kita Joy Gabriel dari Sabah, telah meninggalkan kita untuk selama-lamanya akibat kemalangan jalan raya. Beliau seorang yang amat berdidikasi semasa mempromosikan bisnes tunetalk-toneexcel ini. Walaupun baru lebih kurang sebulan lebih menyertai program ini, pemergian beliau amat dirasakan bagi kita didalam keluarga toneexcelDotBiz ini. Beberapa rakan kita di Sabah seperti Hamka, Cheng Fook Min mengambil initiatif untuk mengumpulkan sedikit sumbayangan kepada keluarga mendiang. Semoga sumbangan yang sedikit itu dapat memberikan sedikit sebanyak penghormatan dan mengukuhkan tali kekeluargaan sesama kita.

Tahziah dari kami.



Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Rabu 3/10/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Disebabkan pertandingan Juara Terhebat setiap bulan memberikan kesan yang amat baik kepada ahli didalam ToneExcel ini, maka admin mengumumkan satu lagi pertandingan iaitu Pertandingan Penaja Terhebat 2013 dengan hadiah sebanyak RM2,000. Juaranya adalah dengan mengira juara-juara bulanan yang menaja paling ramai. Pertandingan bermula dari Sept2012-Aug2013.



Semoga anda boleh menjadi Juara Terhebat 2013.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Selasa 25/9/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Tahniah untuk Tuan Aridz-Selangor kerana menjadi Juara Penaja Terhebat Sept 2012.
Beliau telah menaja seramai 21 peserta baru pada bulan lepas. Tahniah sekali lagi.



Semoga dengan kejayaan ini akan menaikkan semangat rakan-rakan yang lain untuk bertanding secara sihat untuk Pertandingan Penaja Terhebat October 2012.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Selasa 25/9/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Disini saya ingin berkongsi satu teknik membuat promosi sampingan yang boleh rakan-rakan gunakan. Didalam Langkah 8, ada saya menyarankan supaya kita menggunakan teknik sharing didalam facebook wall kita paling kurang sekali sehari. Saya lihat ada yang buat dan ramai yang tak buat. Mungkin sebok kerja dan sebagainya. Walau pun cara ini peratus kejayaannya sangat kecil, mungkin 0.1% disebabkan kita mempromosikan kepada "Stranger", 0.1% kalau dikumpul, lama2 boleh menjadi besar juga.

Oleh itu disini saya ingin kongsikan satu cara, yang saya panggil cara untuk orang malas (macam saya), supaya iklan kita kedalam facebook, twitter dan linkedin boleh di automatikkan.

Anda dinasihatkan untuk melihat video ini terlebih dahulu sebelum memulakan setting cara iklan orang malas ini. Lihat Video terlebih dahulu



Cara-cara untuk meng-automatik-kan iklan anda:
1) Download iklan ini terlebih dahulu dan ubah id nya kepada id anda. Klik Disini

2) Buka email, facebook anda, kalau ada twitter, buka twitter, kalau ada linkedin, buka linkedin. Kalau tiada, tidak mengapa, paling kurang anda mesti ada facebook. Kesemuanya hendaklah dibuka dalam satu browser. Maksudnya, jika anda gunakan firefox, maka kesemua social network tadi buka di firefox, kalau guna google chrome, kesemuanya buka di chrome, kalau guna intenet explorer, semuanya gunakan internet explorer.

3) Register satu akaun didalam hoostsuite, daftar yang percuma sahaja. Klik Disini.

4) Selepas itu register kesemua social networking yang anda ada. Facebook, twitter dan linkedin.

5) Setting iklan anda selama sebulan, selepas sebulan, setting lagi untuk sebulan seterusnya.


Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Friday 21/9/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Saya dapati masih ramai yang belum faham mengenai cara ToneExcel membayar komisyen kepada kita, sebab saya banyak menerima email dan panggilan talipon bertanyakan kenapa komisyen mereka tidak masuk dan kesemua kes tersebut bila saya tolong check kan, adalah disebabkan mereka belum faham sepenuhnya sistem pembayaran komisyen.

Oleh itu, disini saya buatkan video untuk kita semua mengetahui cara atau sistem ToneExcel membayar komisyen kepada kita.




Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Isnin 10/9/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Disini saya ingin mengumumkan, bahawa mulai 1/9/2012 yang lalu, ToneExcelDotBiz akan menjalankan satu pertandingan menaja paling ramai setiap bulan. Hadiah yang akan diberikan adalah penaja yang paling ramai menaja pada bulan tersebut akan mendapat hadiah wang tunai sebanyak

 RM500 - Lima ratus Ringgit


- Masa pertandingan adalah dari 1 haribulan sehingga hujung bulan 12 malam.
- Pemenang akan diketahui pada 1 haribulan berikutnya.
- Pengiraan adalah berdasarkan pendaftaran didalam kotak kuning, iaitu yang didaftarkan melalui website replika utama toneexceldotbiz, iaitu dilangkah 4.
- Syarat untuk mendapatkan hadiah, pemenang perlu chatting sekurang-kurangnya 10 hari dalam bulan tersebut dalam ruangan sembang-sembang. Walau pun dengan satu chatting pada satu hari tersebut tetap akan dikira.
- Hadiah akan diberikan setelah pemenang menghantarkan testimonial kepada admin. Testimonial ini sekali pun sudah memadai, tidak kira sebelum atau selepas.
- Jika ada lebih seorang yang memenangi, hadiah RM500 akan diberikan samarata pd pemenang-pemenang tersebut.
- Keputusan admin adalah muktamad.


Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Jumaat 7/9/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Ini ada satu peringatan kepada yang baru ingin menyertai program ini, atau yang ingin menaja orang lain, terdapat 2 perkara yang sekali-kali anda jangan tersilap, kerana jika ia berlaku, ia tidak dapat dibetulkan semula:

Pertama:
Semasa aktifkan simkad di Langkah #2, JANGAN TERSILAP memasukkan 8 no simkad yang terakhir, kerana jika tersilap, maka akan ada orang lain yang tidak boleh gunakan simkad mereka, maka nanti anda akan diminta menggantikan simkad yang tersilap tadi. Tak pasal2 kita kena bayar RM80 untuk menggantikannya.

Kedua:
Semasa pendaftaran di Langkah #4. Pastikan anda mendaftar dibawah nama penaja yang betul, kerana jika tersilap penaja, anda tidak boleh menukar penaja kepada yang lain lagi. Jadi sebelum klik butang "Hantar" tersebut, pastikan dua tiga kali yang anda mempunyai penaja yang betul2 anda kehendaki.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Khamis 6/9/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Untuk makluman semua bahawa ToneExcel HQ telah berpindah ketempat baru, dekat dengan Cerefour Sri Petaling, dan alamat baru adalah seperti berikut:

Tone Excel HQ
B-2-8 & B-3-8, Jalan 3/149/E,
Taman Sri Indah,
Bangunan Endah Promenade,
Bandar Baru Sri Petaling,
57000 Sri Petaling,
Kuala Lumpur
no phone dan no fax tetap sama, tiada perubahan.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Ahad 26/8/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Tahniah kepada rakan-rakan kita di Keningau, Sabah kerana menjalankan program pengenalan ToneExcel ini dengan jayanya.

"Hari ini kita menyemai, di Keningau jadi tumpuan,
Esok-esok kita menuai, semoga berkekalan rezeki Tuhan"



Tahniah warga Keningau!

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Sabtu 25/8/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Dibawah ini adalah senarai nama rakan2 kita yang mana ToneExcel nak bayar komisyen pada bulan July12, tetapi bank reject semula kerana salah no akaun, no akaun tak wujud, dan sebahagian besarnya tiada langsung no akaun didalam member area.

Maka jika anda tersenarai nama dibawah, atau anda mengenali rakan-rakan dibawah ini, minta bantuan tolong beritahu mereka yang kita perlu update bank info dalam member area. Yang tiada tolong isi, yang salah tolong betulkan, sebab duit nak masuk tu.


Member ID Nama Sebab
108058 ARJUAN UNDANG Tiada no akaun bank
110029 CHE NURSALBIAH BINTI C No akaun tidak wujud
115010 CRISPEN Tiada no akaun bank
114893 DEBBIEALLEN BINTI WESMIN @ ESENAN Tiada no akaun bank
113636 FAIRUL AZLI BIN HAMZAH Tiada no akaun bank
114214 HELINAH BINTI TINGGALA Salah no akaun
114407 IDA RAFEEDA BINTI MOHD YUSOF Tiada no akaun bank
112128 JOHAR BIN FAISAL Tiada no akaun bank
114340 JOHNAIDI BIN JUNIT Tiada no akaun bank
113043 JURAYAH @ JANE BT. BOTOHONG Tiada no akaun bank
90666 LYDIA SINAN AJON Tiada no akaun bank
111149 MARLINAH BTE SUMION Tiada no akaun bank
112551 MOHAMMAD FIRDAUS BIN MOHD MARZUKI Tiada no akaun bank
114900 MOHD ASRI BIN ABD GHANI Tiada no akaun bank
111082 MOHD NORZIE BIN MOHD ZININ Tiada no akaun bank
115025 MUSSAL BIN SALLEH Tiada no akaun bank
113908 RUZALINA BINTI ABDUL KADIR Tiada no akaun bank
113038 SAUNTIN SARUIN Tiada no akaun bank
104269 SIM SHEN HUI Salah no akaun
114502 SONGGOU BINTI LINGKUM No akaun tidak wujud
101378 STELLA LIMAN Tiada no akaun bank
114912 UMI ZIYAH BINTI ISMAIL Tiada no akaun bank
114514 WAN ROSDY WAN ABDULLAH Tiada no akaun bank
113978 ZAINAL BIN SELAMAT Salah no akaun


Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Khamis 2/8/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Dibawah ini adalah senarai rakan-rakan kita yang belum update Bank Info lagi didalam member area masing-masing dan mengakibatkan tertangguhnya pembayaran komisyen dari HQ kita di ToneExcel. Jika nama anda ada tersenarai dibawah ini, masuk segara ke member area dan update bank info. Setelah selesai, sila email secepat yang mungkin ke info@toneexcel.biz , sertakan nama dan ID anda, beritahu mereka yang anda sudah update bank info, selewat-lewatnya hari isnin (6/8/12) ini, barulah mereka boleh buat kiraan semula bagi pembayaran 21hb nanti. Duit raya tu, tak kiralah banyak ke sedikit.

Jika ada diantara nama dibawah ini yang anda kenal, atau mereka mungkin downline anda, harap dapat bantu memberitahu mereka.

NAME MEMBER ID
Abdullah Bin Dukit @ Abdullah Bin Okit M91-M-91091
Abnizal Bin Rahim Salih M91-M-107016
Ahmad Bin Kita M91-M-91126
Alimi Ismail M91-M-86286
Arjuan Undang M91-M-108058
Azian Bin Mohd Yusof M91-M-27253
Coslie M91-M-110285
Datu Mohd Kharuddin Bin Datu Kadir M91-M-106490
Dg Rosdianah Binti Ag Tajuddin M91-M-111487
Dimpol Ismail M91-M-91225
Elvi Nain M91-M-113558
Ezlyn Dyiana Binti Dusi M91-M-113161
Fairul Azli Bin Hamzah M91-M-113636
Fauziah Binti Mohd Judi M91-M-106999
Hajirah Bt Jedu M91-M-106294
Hasan Bin Siron M91-M-107509
Ida Rafeeda Binti Mohd Yusof M91-M-114407
Johar Bin Faisal M91-M-112128
Johnaidi Bin Junit M91-M-114340
Juilin Donsim M91-M-113612
Jurayah @ Jane Bt. Botohong M91-M-113043
Karunakaran A/L Subramaniam M91-M-70460
Lily Sandra John M91-M-112230
Lydia Sinan Ajon M91-M-90666
Mahani Bin Mohamed Dali M91-M-101655
Mahyudin M91-M-113770
Marlinah Bte Sumion M91-M-111149
Masnun Sakmar M91-M-113057
Mathilda J Leminit M91-M-108575
Mdlazis Bin Ludin M91-M-94030
Mohammad Firdaus Bin Mohd Marzuki M91-M-112551
Mohd Asri Bin Abd Ghani M91-M-114900
Mohd Fazrin Bin Ahmad M91-M-81991
Mohd Hanif Bin Mat Yusoff M91-M-99993
Mohd Norzie Bin Mohd Zinin M91-M-111082
Nordin Bin Hj Awang Besar M91-M-107730
Noridah Binti Maimin M91-M-108599
Norsamsuria Bt Salleh M91-M-27555
Nur Safura Afla M91-M-22869
Nurdalina Bt Hamzah M91-M-107330
Nurdilawati Binti Eal M91-M-90583
Peter @ David Sorimpuk M91-M-95354
Priscilla Janica Samuil M91-M-113797
Raflen  Bin Abd Hamid M91-M-106435
Ramlah Bt Jedu M91-M-106804
Rayner Bin Akim M91-M-65084
Ricky B. Dailis M91-M-97122
Rosmeri Binti Maddais M91-M-108576
Ruzalina Binti Abdul Kadir M91-M-113908
Samsiah Binti Ismail M91-M-106558
Sauntin Saruin M91-M-113038
Sawdia Binti   Rumainur M91-M-113465
Stella Liman M91-M-101378
Tasahan Binti Kambutong M91-M-113906
Umi Ziyah Binti Ismail M91-M-114912
Wan Rosdy Wan Abdullah M91-M-114514
Wanda Borhan Bin Hamdan M91-M-114306
Yusni Bin Md.Sarkon M91-M-100007
Zaidi Bin Zakaria M91-M-94372
Zamately Bin Zaim M91-M-107378


Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Selasa 31/7/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Malam tadi ada rakan baru kita yang nak aktifkan simkad, tetapi tersalah masukkan dealer code atau password, akibatnya akaun block, dan seluruh Malaysia tak boleh login. TuneTalk technical side bekerja dari 9pagi-9mlm, maka baru pagi tadi HQ dapat call TuneTalk untuk buka semula website tersebut. Bila dah buka, tak sampai setengah jam, kena lock balik, sebab ada yang salah masukkan dealer code/password berkali-kali, lagi sekali, satu Malaysia tak dapat aktifkan simkad.

Jadi kepada rakan-rakan yang baru, disebabkan akibat tersalah masuk dearler code dan password lebih 3 kali akan mengakibatkan website akan ter LOCK secara automatik dan seluruh Malaysia tidak boleh aktifkan simkad, maka sebelum aktifkan simkad tersebut, pastikan anda sudah melihat video yang disediakan
di Langkah 2 terlebih dahulu supaya ia dapat mengelakkan kejadian ini berulang lagi.

Tips kepada rakan yang baru nak aktifkan, minta bantuan sekiranya nak masukkan dearler kod dan password  tu, JANGAN TAIP, tetapi copy paste dari website kita, kalau taip biasanya akan silap.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Rabu 24/7/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Pada 20hb Julai12, semua daripada kita yang layak mendapat komisyen, telah pun mendapatkannya dari ToneExcel. Terima Kasih ToneExcel dan bersyukur kepada Tuhan. Komsiyen yang kita dapati sebahagian besarnya semakin meningkat bulan demi bulan.

Saya bertambah gembira pada kerana pada bulan ini juga pendapatan saya adalah RM2,000 lebih tinggi dari bulan sebelumnya. Syukur kepada Tuhan.

Tetapi dalam kegembiraan tersebut, tiba-tiba saya dikejutkan dengan satu berita, bahawa ramai agent kita yang tidak dapat komisyen, hanya kerana mereka terlupa untuk update bank info. Dan komisyen tersebut hanya akan dibayar selepas mereka update bank info, dibulan hadapan.

Sahabat-sahabat semua, TOLONGLAH masuk kedalam member area http://toneexcel.com klik di Edit Bank info, kalau dia keluar macam gambar dibawah ini, maknanya kita sudah masukkan maklumat bank kita, tapi pastikan juga maklumat bank tersebut semuanya betul, bank yang betul, no akaun yang betul.


tapi jika ruangan Bank Account No, Bank Akaun Name itu kosong, tolonglah isi.

Rakan-rakan semua, itu merupakan duit dari titik peluh kita, walau pun hanya RM30 sekali pun, tapi ia datang dari usaha kita siang dan malam, dari usaha kita yang tak jemu mempromosikan Tone Excel ini, usaha yang tidak mengenal penat lelah kita rakan-rakan semua. Jangan abaikan duit yang HALAL ini, jika rakan2 abaikan duit titik peluh anda ini, ia tidak mendatangkan apa2 kegembiraan pada kejayaan saya ini.

Manakala kepada Service Center semua, upline-upline yang mempunyai network mereka sendiri, jangan lupa minta ahli baru kita terus update Bank Info ini secepat mungkin supaya tiada kes seperti ini akan terjadi lagi. Ia amat menyedihkan.

Sebentar lagi saya akan ke ToneExcel, meminta semua senarai dalam ToneExcel yang sudah layak untuk mendapat komisyen, tetapi masih tertangguh pasal tak update bank info, saya akan cuba hubungi seorang demi seorang, tak kiralah berapa ribu sekali senarai mereka sekali pun, tak kiralah samada mereka dalam group kita atau tidak.

Satu lagi saya akan cuba minta ToneExcel updatekan nama2 tersebut setiap bulan, sebelum tarikh pengiraan komisyen. Semoga usaha kita akan diredhoi. Amin.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Jumaat 20/7/2012
Selamat sejahtera kepada semua.

Saya dapati ada sahabat-sahabat kita, apa bila apply web promosi utama, mereka tidak dapat aktivation link untuk aktifkan website tersebut. Punca kebiasaannya adalah

1) Salah bagi email address, dan mereka apply lagi sekali tetapi tidak boleh, kerana ID sudah digunakan. Kalau perkara ini berlaku, anda hanya perlu hubungi saya melalui email serta bagikan ID anda, itu sahaja.

2) Email bagi betul, tapi tak dapat aktivation link, ini biasanya berlaku kepada yang menggunakan email yahoo (sebab itu saya tak suka guna email yahoo, banyak sangat kerenah, dan kadang2 lambat dapat email, saya sangat galakkan anda menggunakan email gmail, 10 kali lebih baik dari email yahoo). Cuba tunggu dalam masa sejam, atau cuba cari dalam bulk/spam folder, kalau tak jumpa juga, hubungi saya melalui email dan berikan ID. Saya akan aktifkan secara manual.

Sebab apa saya minta hubungi saya melalui email, kerana yang sendiri nak tengok email sender tu betul ke tidak, sebab banyak kali, register email utk dapatkan web promosi tersebut, bila hantar email, saya lihat email sender tak sama dengan email register, kurang satu huruf la, tiada titik la, yahoo.com.my tapi register yahoo.com saje, itulah sebabnya, ia dikira salah email la tu. Tapi, tak apa, kalau silap, dah silap dah pun, saya akan tetap aktifkan secara manual, itu sahaja.

Selepas pendaftaran, kenapa pemohon tak dapat pengesahan?
Sebenarnya apabila selesai pendaftaran, admin akan hantar email pengesahan kepada pemohon dan CC kepada penaja. Tetapi ramai yang bagi email salah, samada pemohon atau penaja. Bila saya hantar saje email pengesahan, banyak kali saya terus dapat message, return and rejected email, maknanya salah email la tu. Saya tak tahu email yang betul, kalau salah bagi email, maka saya hantar ketempat yang salah. Hantar tetap hantar, itu tugasan saya. Maka tugasan anda, pastikan jangan tersilap taip email address tu, jangan gunakan email yang dah tak aktif, jangan gunakan email yang mereka inbox pun tak pernah tengok, dah full, tentu email kita akan bounce. Jadi pokok pangkalnya email kena berhati-hati semasa pendaftaran. Check dua tiga kali, baru register.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047
mazelan.abas@gmail.com

Ahad 15/7/2012
Adakah ini satu kebetulan?

ToneExcel berkembang maju di Sabah, pengguna TuneTalk meningkat secara mendadak di Sabah, TuneTalk dibawah TuneGroup, TuneGroup adalah penaja rasmi pengadilan di EPL, TuneGroup CEO adalah Tony Fernandes, QPR dimiliki oleh Tony Fernandes, dan QPR mengadakan perlawanan persahabatan dengan Pilihan Sabah - Juara SUKMA.

Walaupun ianya satu kebetulan, Sabah! Anda perlu bangga pencapaian anda semua di dalam ToneExcel !!

Apatah lagi jika ianya tidak...





Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Sabtu 7/7/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Kepada rakan2 yang belum lagi memiliki web promosi facebook, sekarang anda boleh apply sendiri di Langkah #6 atau boleh klik disini

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Khamis 28/6/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Saya disini ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Tahziah kepada keluarga Allahyarham Zaini (Alfatihah) dari Sik, Kedah diatas pemergian beliau kerana terlibat dalam satu kemalangan yang membabitkan kenderaan beliau dengan sebuah motosikal. Penunggang motosikal tersebut juga dilaporkan meninggal dunia ditempat kejadian.

Kami dari keluarga ToneExcel berasa sedih di atas kehilangan salah seorang ahli keluarga ToneExcel dan berharap supaya ibubapa dan keluarga beliau dapat banyak bersabar diatas permergian ini.

Kami juga dari ToneExcelDotBiz sangat berbesar hati dan berterima kasih diatas keperihatinan CEO ToneExcel, Tuan Syed Kamaruzman dan Founder ToneExcel Mr Nelson untuk memastikan yang keluarga Allahyarham menerima insuran TuneTalk seperti yang dijanjikan menerusi Kompani Insurance Oriental Capitol sebanyak RM100,000. Walaupun Allahyarham Zaini baru 3 bulan menyertai program ToneExcel ini, sekurang-kurangnya usaha beliau ada meninggal sesuatu untuk keluarga yang disayangi.

Pada 24.6.2012 (Ahad) diadakan satu majlis ringkas penyerahan cek RM100,000 kepada keluarga ibu Allahyarham Zaini yang disampaikan oleh CEO ToneExcel Tuan Syed Kamaruzaman dan Mr Nelson. Majlis tersebut juga dihadiri oleh Ahli Dun Sik, YB Cik Uda dan PA Ku Bahadur, terima kasih dari kami kepada YB.

Mungkin insuran RM100,000 ini tidak dapat menggantikan pemergian Allahyarham Zaini, cuma harapan kami ianya dapat membantu sedikit sebanyak keluarga beliau dari segi kewangan.

Doa kami, semoga Allahyarham Zaini ditempatkan bersama orang-orang yang dirahmati. Amin.


Kelihatan CEO ToneExcel Tuan Syed Kamaruzaman dan Mr Nelson menyampaikan cek RM100,000 kepada ibu Allahyarham Zaini di majlis tersebut yang juga dihadiri oleh Ahli Dun Sik, Yang Berhormat YB Cik Uda dan PA Ku Bahadur.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Khamis 28/6/2012
Selamat sejahtera kepada rakan-rakan semua.

Saya dapat beberapa email dan talipon bertanyakan berkenaan insuran, kenapa insuran mereka not eligable bila di check dalam website tunetalk. Sebenarnya bila anda talipon saya, disebabkan saya tiada data, saya tidak dapat memberikan jawapan yang tepat kenapa tidak eligable, cuma, biasanya sebab-sebab yang saya tahu, adalah

1. Insuran ini akan berjalan pada hari ke-61, jadi jika kita check sebelum hari ke 61 selepas kita aktifkan simkad tersebut, yang itu sure not eligable.

2. Pada bulan tersebut kita perlu topup RM30 pada satu topup, barulah bulan tersebut kita eligable.

tetapi untuk memudahkan tuan mendapat maklumat yang lebih tepat kenapa kita tidak eligable, tuan terus call tunetalk customer service 010-5001333 dan berikan IC tuan kepada mereka untuk check.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Khamis 28/6/2012
Selamat sejahtera kepada semua.

Saya dapati sekarang ini jika kita ingin topup / tambah nilai simkad tunetalk/toneexcel kita melalui online banking seperti Maybank2u, CIMB Clicks atau yang lain, kita boleh topup terus secara instant, tidak perlu lagi topup dengan menggunakan 16 digits PIN numbers.

Terima Kasih.
Admin ToneExcelDotBIZ
Mazelan Abas
010-5232047

Dari Meja Admin ToneExcelDotBIZ
| Home | Beli-SimKad | Aktif-Simkad | Soal/Jawab | Hubungi | Testimonial | Berita | List Agen | Upgrade | Video | Login |